Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zásadní chyby, které děláte při nošení funkčního oblečení!

  • V nošení funkčního prádla dělá mnoho lidí zásadní chyby.
    5. prosince 2014 | 06:00

    Bez funkčního oblečení si mnoho lidí sport nedokáže vůbec představit. Jen málokdo ho však nosí přesně tak, jak by měl. Přečtěte si 5 nejčastějších chyb, kterých se dopouštíme při nošení funkčního oblečení.

  • Bavlněné tričko jako první vrstva. Nesmysl!

     

    Mnoho lidí si na sport obléká jako první vrstvu bavlněné tričko, protože je jim na holé tělo příjemnější než funkční nátělník. Funkční mikina nebo bunda pak ztrácejí svou schopnost, protože všechen pot se drží v bavlněném základu. V takto vrstveném oblečení vám bude zima a sport pro vás bude utrpením.

    Funkční tričko, Adidas, 749 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Na funkční tričko si můžu obléknout cokoli. Nesmysl!

     

    Další velkou chybou je, když si na funkční tričko obléknete, cokoli vás napadne. Na těle sice máte oblečení, které nepohlcuje pot, rychle schne a je prodyšné, ale kam postupuje vlhkost dál? Zůstane v neprodyšné bundě nebo bavlněné mikině, a vy se začnete mnohem více zahřívat a zároveň i více potit.

    F&F, 429 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Funkční tílko prosvítá pod oblečením. Chyba!

    Funkční oblečení může skvěle posloužit i na běžné nošení. Ráno je totiž zima a odpoledne se otepluje, takže v bundě se budeme „péct“, a když zvolíme něco méně teplého, tak ráno „zmrzneme“.

     

    Pokud se rozhodnete pod halenku obléknout funkční nátělník, vždy dbejte na to, aby pod oblečením neprosvítal. Výborným řešením je tzv. neviditelné tričko v přirozené tělové barvě, které vám skvěle padne, výborně saje pot a na těle není prakticky cítit. Navíc hravě zamaskuje i švy spodního prádla, takže se hodí i pod ty nejtěsnější šatičky.

    Neviditelné tričko, Covert Undrewear, www.cupradlo.cz, 449 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Jedno funkční tričko se hodí na všechno. Chyba!

    Pořídili jste si funkční legíny a nosíte je v létě na běhání i v zimě na lyžování? Chyba! Existují totiž různé druhy funkčního prádla pro konkrétní sportovní aktivity a různá roční období. Proto vždy kupujte funkční oblečení přímo na míru sportům, které chcete podnikat. Další možností je pořízení univerzálního oblečení, které však může při určitých sportovních aktivitách ztrácet svou funkčnost.

    Termo legíny, www.mizuno.cz, 1799 Kč.
    Autor: archiv firem
  • Funkční oblečení je mi velké. Chyba!

     

    V případě, že jste rapidně ubrali na váze, musíte počítat s tím, že staré funkční oblečení je vám k ničemu. Aby totiž splňovalo svou funkčnost, musí dokonale kopírovat křivky vašeho těla. V opačném případě je jeho funkčnost výrazně omezena, nebo dokonce úplně potlačena.

    Spotovní bunda, Adidas, 1999 Kč.
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.