Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nasaďte módní čepice a nezničte si účes! Víme, jak na to

5. února 2015 | 06:00

Zima se opět hlásí o slovo, a tak je pravý čas vytáhnout ze šuplíků čepice nebo si nějakou rychle doběhnout koupit do finálních výprodejů. Mnoho žen se však bojí, že si zničí účes, a raději mrznou, Poradíme vám, jaké čepice teď frčí a jak si při jejich nošení zachovat krásné vlasy.

Proč nosit čepici?

Když mrzne, až praští, fouká ledový vítr a sněží, nikdy nezapomeňte na čepici. Právě hlavou totiž odchází nejvíce tepla. Bez čepice vám hrozí podchlazení, nachlazení, migrény i trvalé poškození vlasů.

Navíc je třeba myslet na to, že čepice už dávno nejsou jen ošklivý doplněk, který nám někdo v dětství narazil na hlavu. Dnes ale existuje tolik různých provedení čepic, kulichů a turbanů, že se z nich stal módní trend.

Jak si nezničit účes?

Přestože si možná myslíte, že čepice vaše vlasy jen splácne a vytvoří vám na hlavě divnou helmu, ve skutečnosti vám čepice pokožku i vlasy ochrání před mrazem a vysušováním.

Asos.com, cca 300 Kč
Autor: archiv firem

Máte-li strach z elektrizování a poletování vlasů, používejte po každém mytí kondicionér bez silikonů nebo ideálně masku z kokosového oleje. Skvělým pomocníkem je také lak na vlasy, který váš účes zafixuje, takže se nehne ani pod čepicí, a současně má také antistatické účinky. Jen ho nepoužívejte příliš mnoho nebo příliš často, protože má také tendenci vlasy vysušovat.

Které letos frčí?

Ať už sáhnete po pleteném kulichu s bambulí, jednobarevné čepici s nepřehlédnutelným nápisem na čele nebo po kožešinové přiléhavé čapce, budete trendy! Záleží také na tom, ve které čepici se cítíte sebevědomá a svá. Pokud chcete zkusit něco nového, dejte šanci pleteným čelenkám a exotickým turbanům, které teď hýbou světem módy.

Najděte si tu pravou v naší fotogalerii!