Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Buďte štíhlejší díky módě! Víme, jak na to!

Díky některým módním trikům můžete zhubnout i několik kilo během pár sekund.
3. října 2013 | 06:00

Všechny moc dobře známe tu otravnou frázi, že jedině dietou a pravidelným cvičením si získáme vysněnou postavu. Co když se nám ale nechce nic dělat a chuť na sladké je nesnesitelná? Potom přichází "hubnoucí" pomocník móda. Sice vám doopravdy neubere kila, ale opticky dokáže zázraky.

Přinášíme vám několik chytrých tipů a triků, které vás zeštíhlí. Největší výhodou, že při tomto druhu "diety" vůbec netrpíte, naopak. Vyrazíte do obchodu, užijete si příjemné odpoledne a pak už jen kombinujete nově pořízené kousky a hubnete.

1. Zeštíhlující prádlo

Mnoho žen se urputně brání pořízení nevzhledných, ale účinných stahovacích kalhotek. Věřte nám, že je to opravdu základ, který vykouzlí ploché bříško, štíhlá stehna a pevný zadeček. Nemusíte se pak vůbec bát obléknout si upnuté koktejlky.

Černá pouzdrová sukně, Lindex, 499 Kč.
Autor: archiv firem

2. Ideální délka

Opticky vás dokáže zeštíhlit i pouzdrová sukně nebo kalhoty v ideální délce. Co se týče sukně, měla by končit těsně pod koleny. V kratších sukních vypadají stehna opticky mohutnější a v delších zase kratší. U kalhot je ideální, když končí těsně pod kotníky. Když navíc vsadíte na rovný střih, získáte rázem nohy Adriany Sklenaříkové.

3. Černá klasika

Jedním z nejsnazších triků je černá barva, která dokáže zamaskovat téměř veškeré nedostatky. Temné odstíny jsou opravdovým klenotem módního světa. Černá je nejen klasika, kterou nikdy nic nezkazíte, ale znázorňuje také eleganci a vkus. Když přiberete nějaké to kilo, jednoduše ho zamaskujete černou košilí, topem nebo tmavými džínami.

...
Autor: profimedia.cz

4. Nepodceňujte maxi sukně

Pokud jste rozhodnutá zkusit něco výstřednějšího, pořiďte si maxi sukni, která vás opticky prodlouží a dodá vám štíhlejší vzhled. Vyhněte se vzorovaným sukním, výrazným kapsám i elastickému materiálu. Na efektní maxi sukni vsadila i hvězda Kim Kardashian, která je majitelkou kypřejší postavy.

5. Kalhoty s vysokým pasem

Správně padnoucí kalhoty s vysokým pasem mohou oklamat okolí hned o několik kilogramů. Tento střih vám prodlouží nohy a opticky zmenší větší bříško. Vyvarujte se zastrkávání košil a delších triček do kalhot a raději si pořiďte kratší top, který bude přirozeně navazovat. 

6. Svislé pruhy

Autor: Hermina.cz

Světoznámý trik, který opravdu funguje. Svislé pruhy vyčarují lichotivou postavu každé ženě. Navíc jsou stále super trendy, proto je pruhované oblečení lehce dostupné téměř v každém obchodě. Na pruhy nedá dopustit ani moderátorka Michaela Ochotská, která je sice štíhlá i bez optických triků, ale ráda se pomocí módy ještě vylepší.

7. Povyšte se

Sledovat kolemjdoucí z ptačí perspektivy a zdolávat městské chodníky na vysokých podpatcích není sice nic úžasného, ale pro krásu se musí trpět. Stačí trochu tréninku a zanedlouho se v lodičkách budete vznášet jako víla. A výsledek stojí za to. Štíhlejší nohy, menší zadeček a pravidelné posilování lýtkových svalů.