Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Triky na hubnutí ze světa: Japonci hubnou spánkem, Maďaři kyselou okurkou

  • Věřili byste, že každá země má své hubnoucí triky?
    19. září 2013 | 11:00

    Jiný kraj, jiný mrav, to platí i v hubnutí. Inspirujte se hubnoucími triky Brazilek, Němek nebo žen z Jižní Afriky.

  • Thajsko sází na koření


    Thajská polévka
    Autor: Shutterstock.com
    Thajská kuchyně patří mezi jednu z nejpálivějších, jakou můžete ochutnat. A právě v její pálivosti je celý ten trik thajských žen, jak být štíhlé. Chilli, feferonky a další ostré ingredience totiž nakopnou metabolismus a tím se rychleji spalují tuky. Navíc díky tomu, že jsou jídla ostrá, strávníci nehltají, ale naopak jedí velmi pomalu a tělo tak dokáže potravu lépe zpracovat.
  • Poláci jedí doma


    Rodinná večeře
    Autor: Shutterstock.com
    Poláci mají velký smysl pro rodinu a tak místo toho, aby se ládovali jídlem někde v restauraci či fastfoodu, raději si připraví společnou večeři doma. Tím ušetří dvojnásobně, jednak peníze a jednak zbytečně nabraná kila.
  • Brazilci se ládují fazolemi s rýží


    Fazole s rýží
    Autor: Shutterstock.com
    Proč jsou Brazilky krásně štíhlé? Tajemství je v jejich tradičním pokrmu sestávajícím z fazolí a rýže. Tento pokrm obsahuje dostatečné množství vlákniny, která napomáhá správnému trávení, stabilizuje množství cukru v krvi a je natolik syté, že ho stačí sníst jen malou porci. Díky jeho časté konzumaci si snižují riziko nadváhy až o 14%.
  • Němci si dopřávají vydatnou snídani


    Snídaně
    Autor: Shutterstock.com
    To, že snídaně je základ dne říkali už naše babičky. V Německu si dopřávají opravdu vydatné snídaně, na stole nesmí chybět celozrnné pečivo, ovoce, ale i maso a vejce. Velká ranní hostina nejenže nakopne metabolismus, který pak lépe funguje po celý den, ale také rozpohybuje mozkovou činnost.
  • Švýcaři nedají dopustit na müsli


    Přiznejme si, ovesné otruby ani špaldové vločky samy bůhvíjak nechutnají. A tak vznikly müsli "nesmysly" jako opékané, přeslazené záležitosti, které sice sní každý, ale ke štíhlé linii nepomohou.
    Autor: profimedia.cz
    Právě ve Švýcarsku müsli vymysleli, je tomu už více jak 100 let, co jej jeden švýcarský lékař začal podávat k snídani či ke svačině pacientům v nemocnici. Velké množství rozpustné vlákniny snižuje cholesterol v krvi, upravuje trávení a hlavně dokáže dlouhodobě nasytit.
  • Britky si dávají menší porce


    Malá porce jídla
    Autor: Shutterstock.com
    V restauracích i doma si Britové dávají na talíř menší porce než my. Možná je to jejich přirozenou distingovaností, která jim brání nechat si nandat porci, která by doslova přetékala z talíře, nebo jen myslí na svou postavu. Ať tak či onak, vyplácí se jim to.
  • Francouzi si dopřávají čas


    Odhadněte už na schůzce jaký bude milenec.
    Autor: shutterstock.com
    Francouzi jsou bohémové a stejně tak jako k životu, přistupují i k jídlu. Rádi si jídlo vychutnávají a rozhodně u toho nehodlají spěchat, na hlavní jídlo si dávají minimálně 40 minut a to ať jedí doma nebo v restauraci. Důkladné žvýkání a pomalé polykání nejen nechá skvěle vyniknout chuti pokrmů, ale také je prospěšné pro zažívání a následné spalování tuků. Díky pomalému jídlu se navíc do těla nedostává tolik vzduchu, jako když jej rychle slupnete, a tak nehrozí nafouknuté břicho a plynatost.
  • Mexický maxi oběd


    Špenátové palačinky si zamilujete
    Autor: Shutterstock.com
    Mexičani příliš neholdují snídaním, naopak sází na vydatný oběd, který pojídají mezi 14 a 16 hodinou. Jedná se tak vlastně o pozdní oběd a brzkou večeři zároveň, takže večer už si pak dopřejí jen něco opravdu malého a navíc než jdou spát, stihnou obědové kalorie ještě spálit.
  • Malajsie se pyšní kurkumou


    Kurkuma
    Autor: profimedia.cz
    Toto koření, které podle vědců dokáže potlačit růst tukové tkáně, je klíčovou součástí malajských pokrmů. Nejenže podle studie vědců dokáže kurkuma snížit riziko ukládání tuků v těle, ale také zabraňuje plynatosti a potížím se zažíváním, a to je asi důvod, proč vypadají malajské ženy tak skvěle.
  • Maďaři jedí kyselé okurky


    Připravte si ty nejlepší zavařované okurky.
    Autor: Profimedia.cz
    Do maďarské kuchyně kyselé okurky neodmyslitelně patří a jak se ukázalo, nejen pro jejich výraznou chuť. Konzumace kyselých okurek se díky kyselině octové může stát dietní záležitostí. Nejen že snižuje krevní tlak a hladinu cukru v krvi, ale také brání ukládání tuku v těle. To je asi ten důvod, proč se k maďarské klobáse podává tento zelený kyselý zázrak.
  • Jižní Afrika se neobejde bez čaje rooibos


    Čaj rooibos
    Autor: Shutterstock.com
    Pití čaje rooibos vám může ušetřit velké množství kalorií. Tento čaj je vyráběn z kúry afrického stromu rooibos a obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Díky své přirozeně nasládlé chuti je lahodnější než zelený čaj a nemusíte si jej doslazovat. V Jižní Africe jej popíjejí teplý během celého dne a tím podporují správné trávení a zažívání.
  • Japonci chodí spát


    Víte, co vám říkají vaše sny?
    Autor: Shutterstock.com
    Nejenže je japonská strava velmi dietní a lehká, ale Japonci mají ještě jeden hubnoucí trik. Chodí si totiž zdřímnout. Podle vědeckých studií je 20-30ti minutový spánek během dne doslova dietní zázrak. Během spánku se totiž do tukových buněk uvolňuje leptin, jehož funkcí je adaptace organismu na hladovění, řídí energetický výdej a nutriční zásoby v těle. Zjednodušeně by se tedy dalo říci, že pokud máte hlad, možná nepotřebujete jíst, ale spíše spát.

Diskuse ke článku
.