Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drahé vs. levné: Našli jsme hodinky, které podtrhnou váš styl

18. září 2013 | 06:00

Hodinky nejsou jen časomírou, jsou doplňkem, nejlepším přítelem i nemilosrdným katem. Říká se, že najít ty správné hodinky může být stejně složité jako najít správného manžela – Vyberete-li si špatný model, nebudete se s nimi cítit dobře a budete se jich snažit co nejdříve zbavit.

Je mnoho druhů hodinek, od malých s koženým řemínkem, přes velké kovové až po hodinky v podobě prstenu. Můžete je nosit jako funkční doplněk nebo jen jako šperk, vzít si je můžete do společnosti i na sport, jen byste měli zvolit ten správný model.

Budete se možná divit, ale i hodinky podléhají módním pravidlům a vzít si špatný model může znamenat společenské faux pas.

Hodinky na každý den

Nejpreciznějšímu výběru podléhají hodinky, které si přejete nosit každý den, ať už máte pracovní schůzku nebo jdete posedět s kamarády. Model by měl odrážet vaši osobnost, váš styl, přesto by měl být neutrální a hlavně pohodlný. Ideální budou menší hodinky s koženým řemínkem, který se hezky přizpůsobí vašemu zápěstí a nebude vám nijak překážet.

Hodinky Ann Christine 329 Kč, Calvin Klein 7530 Kč
Autor: archiv firem

Hodinky do společnosti

I na formální událost si můžete vzít hodinky, buď takové, které doplňují vaše šperky, nebo naopak takové, které se sami o sobě šperkem stávají. Hodinky pro tuto příležitost by měly být z drahých kovů a jejich průměr by neměl být větší než 45 mm. Doma byste také měli nechat hodinky s digitálním displejem, do společnosti se více hodí klasický ciferník a ručičky.

Hodinky Reserved 399 Kč, Storm 4950 Kč
Autor: archiv firem

Sportovní styl

Naopak pro volný čas nebo sport jsou skvělým doplňkem hodinky z netradičních materiálů, jako je silikon. Tento materiál je měkký a poddajný, nebrání pohybu a je odolný. Rozměr ciferníku může být mnohem větší než u hodinek, které nosíte běžně a skvěle se hodí i digitální displej. U takových hodinek si navíc zjistěte, zda jsou voděodolné a vodotěsné, pro případ, že byste se s nimi při sportu hodně zapotili.

Hodinky Zoot.cz 790 Kč, Diesel info o ceně v obchodě
Autor: archiv firem

Barevná fantazie

Bojíte se, že barevné hodinky jsou jen pro mladé holky? Naopak, nosit je může každá žena, jen je potřeba je správně vyladit ke zbývajícímu outfitu. Výrazné hodinky můžete buď nosit samostatně a barevně je sladit s oblečením, nebo k nim naopak přidejte ještě spoustu náramků a udělejte z nich výrazný šperk.

Hodinky Wayfarer 149 Kč, Adidas 2050 Kč
Autor: archiv firem