Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Jste teplý nebo studený typ? Oblékněte barvy, které vám sluší!

15. srpna 2013 | 07:00

Stále ještě nemáte svou oblíbenou barvu? Oblékněte se a naličte podle toho, jaký jste typ. My ženy jsme přece velmi vynalézavé a víme, co nám sluší. Jen se nesmíme bát experimentovat.

Už se vám někdy stalo, že jste si vyzkoušela novou rťenku nebo oblečení, a cítila jste se naprosto báječně? A znáte i opak? Obléknete si halenku a vůbec vám to nesluší. Může to být tím, že jste chladný typ, a oblékáte si barvy, které jsou určeny pro teplé typy.

Studený typ:

růžové, červené, nazelenané a namodralé tóny

Teplý typ:

žluté, oranžové, hnědé a zlaté tóny

Barevný typ určíte snadno. Jak postupovat?

1. Podívejte se na žíly

Vyhrňte si rukáv a zkontrolujte barvu svých žil. Pokud jsou spíše modré, jsou vám souzeny chladné tóny. Ovšem pokud jsou spíše zelené, jste teplý typ.

2. Trik se šperky

Zamyslete se nad tím, jestli vám více sluší zlaté nebo stříbrné šperky. Nejde o to, které se vám líbí víc, ale o to, které vás rozjasní a rozveselí. Ženy, které patří do studeného typu, vypadají lépe ve stříbrné. Naopak zlato je určeno pro ženy patřící do skupiny teplých tónů.

3. Souboj barev

Zapřemýšlejte o tom, které barvy vám obecně více sluší a ladí vám k pleti a očím. Sluší vám černá a bílá nebo spíše barva slonoviny a hnědá? V prvním případě jste chladný typ a v druhém teplý.

4. Barva očí a vlasů

Chladné ženy mají obvykle modré, šedé nebo zelené oči. A mají blonďaté, hnědé nebo černé vlasy s modrými, stříbrnými a fialovými podtóny. V druhém případě mají ženy tmavě hnědé nebo oříškové oči a vlasy se zlatými, oranžovými nebo červenými tóny.

5. Reakce na paprsky

Pokud vylezete na sluníčko a vaše pokožka okamžitě zčervená, patříte mezi chladné typy. Ženy, které se i po zimě opalují do zlatohněda, patří do druhé skupiny.

6. Typologie barev podle celebrit

Rozpoznejte svůj typ podle celebrit. Do chladné skupiny patří například Scarlett Johansson, Anne Hathaway, Cameron Diaz nebo Cara Delevingne. Mezi slavné ženy, kterým sluší teplé tóny, patří třeba Jennifer Lopez, Nicole Kidman, Jessica Alba nebo Jennifer Aniston.

Teď už víte, do jaké skupiny patříte právě vy. Inspirujte se v naší galerii.