Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ideální barvy podle tónu pleti? Sněhurkám padne bledě modrá, zrzkám pudrová

  • Která jste vy?
    25. března 2014 | 12:00

    Přestože barevná typologie podle ročních období, už se léta považuje za přežitek a v módním světě se nepoužívá, jistá pravidla pro výběr, těch nejlepších barev pro vás, platí. Je přeci důležité, abyste to byla vy, kdo bude zářit ne barva samotná. Najděte si podle svého tónu pleti, jaké barvy vám nejlépe padnou.

  • Světlá pleť

    ...
    Autor: Archiv firem
    Jste bílou Sněhurkou, jež používá ten nejsvětlejší make-up a ani v létě se nijak výrazně neopálí? Nezoufejte. Porcelánová pleť byla již v dávných časech uznávána jako velmi vznešená. Hýčkejte si svou bledost a oblečte jí do barev, jež vám dodají největší šmrnc.

    Smaragdově zelená, je sytá studená barva, jež na vaší pleti září jako opravdový drahokam. Nebojte se této stylové barvy, a pořiďte si například sexy šaty nebo elegantní halenku. I ostatní barvy drahých kamenů vám prokážou dobrou službu.

    Dalším ideálním odstínem právě pro vás se stal letošní hit - nebeská modrá. Ve spojení s vaší oblíbenou výraznější rtěnkou, vytvoří s vaší pletí geniální harmonii. Pokud navíc máte tmavé vlasy, máte vyhráno. Plavovláskám nebesky modrá sluší také, doporučujeme ji doplnit lehounkou pastelovou rtěnkou a manikúrou, abyste v sobě podpořila křehkou vílu, co ve vás dřímá.

    Z neutrálních barev na vás ideálně vynikne béžová v odstínu velbloudí srsti. Tato barva je vcelku teplá, vytvoří proto zajímavý kontrast k vaší pleti. Dohromady bude celek působit velmi vyváženě.

    Šaty: asos.com, 1599  Kč, top: Zara, 999 Kč, kalhoty: Topshop, 999 Kč

  • Světlá pleť s pihami

    ...
    Autor: Archiv firem
    Vaše pleť je bílá až průhledná, pravděpodobně plná pih. Taková pokožka, je náročná na kombinaci barev. Vedle ale rozhodně nešlápnete se všemi odstíny zelené. Ať už sáhnete po světlé mátové nebo po tmavém lesním odstínu, vaše bledá pokožka a oranžové vlasy perfektně vyniknou. Jste také ideální kandidátkou pro pudrové tóny. V kontrastu se sytě barevnými vlasy budou neodolatelné.

    Neutrální barvy pro vás jsou asi nejlepším přítelem. Skvěle vypadáte v béžové, bílé, ale i v černé. My doporučujeme malou změnu. Vsaďte na antracitovou. Tahle šedá v barvě tuhy obyčejné tužky, je neokoukaná a velmi originální. Skvěle podtrhne vaši jedinečnost.

    Šaty: asos.com, 1150 Kč, cardigan: Vero Moda, 799 Kč, tričko: riverisland.com, 499 Kč

  • Střední pleť

    ...
    Autor: Archiv firem
    Vaše pleť má zdravou barvu s nádechem do žluta. Často máte zelené či oříškové oči a hnědé vlasy. Tomuto tónu sluší téměř všechno. Příliš ale nedoporučujeme vybledlé barvy, jako jsou pastely či do šediva laděné barvy. Váš obličej by se v těchto barvách jevil jako popelavý až nezdravě sinalý.

    Vybrali jsme pro vás proto barvy, jež jsou dostatečně ostré a váš obličej nádherně rozzáří. První barvou je jistě červená. Ostrá teplá barva podtrhne vaši krásu a budete působit velmi svěže a živě. Stejnou službu vám prokáže i královsky modrá. Ta je na rozdíl od červené studenější, ale zcela jistě vám taktéž výborně padne.

    Neutrální paletu barev můžete nosit podle libosti. Skvěle na vás ale vynikne bílá. Jednobarevný outfit od hlavy až k patě je absolutní nutností pro blížící se krásné dny. Na vašem tónu pleti bude bílá vypadat ideálně. Že vám ještě zbylo trochu opálení z dovolené? Další plus!

    Šaty: asos.com, 1499 Kč, sukně: Topshop, 899 Kč, sako: F&F, 649 Kč

  • Tmavší pleť

    ...
    Autor: Archiv firem
    Jestliže je vaše pleť spíše olivová, jižanská, noste barvy, které vás rozsvítí. Pravděpodobně máte tmavé vlasy a hnědé oči. Snadno se opálíte. Vaše kůže je pro muže neodolatelně sexy. Můžete si bez obav dovolit výrazné líčení i syté barvy.

    Pro vás jsou jak dělané metalické barvy. Ať už zvolíte stříbrnou, zlatou nebo i měděnou, tyto barvy vás rozzáří a vy budete naprosto famózní. Metalika se navíc stala jedním z největších trendů sezóny, tak se jí rozhodně nebojte! Stejně tak vám prospějí například i neonové barvy. Ostrá žlutá podtrhne vaše tmavé odstíny a budete nepřehlédnutelná.

    Tipuji, že neutrální barvy nejsou vaším nejlepším přítelem. Tak nějak prostě cítíte, že syté barvy jsou to pravé pro vás. Přesto se jim nemusíte zcela vyhýbat. Ledově šedá, jež připomíná peří holubic, vaší pleti naopak velmi prospěje. Oblečte se do ní od hlavy až po paty a uvidíte, že budete velmi elegantní.

    Kardigan: Lindex, 899 Kč, šaty: asos.com, 499 Kč, mikina: Mango 499 Kč, kalhoty: Mango, 999 Kč

     

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  trendy, móda, tón pleti, barvy, oblečení, tipy
Diskuse ke článku
.