Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Módní hit: Obujte kopyta na jehlách

15. března 2011 | 17:04

Kozačky s jehlovým podpatkem pokryté srstí by asi nikoho nepřekvapily. To by však špičku nesmělo tvořit realistické kopyto. Netradiční obuv vymyslel návrhář Dan Glover pro dostihové fanoušky.

Modelky a modelové, kteří extravagantní boty nazuli, vypadali jak příbuzní pana Tumnuse. Fauna z populárních fantasy příběhů Letopisy Narnie. Ten měl tělo člověka a kozí nohy s kopýtky. Při pohledu na něj je podobnost výstředního modelu víc než zřejmá.

Koňské žíně a uhlíková vlákna

Dan Glover netradiční model vytvořil na zadání britské sázkové on-line společnosti Betfair ke stému výročí prestižního dostihu Cheltenham Festival. Kopyta kozaček imitujících nohy koně jsou vyrobena z uhlíkových vláken, tělo boty z více než 5 000 koňských žíní.

"Chtěli jsme tuto událost oslavit ve velkém stylu. Vždyť jde o jednu  z nejprestižnějších událostí v dostihovém kalendáři. Navíc na nejslavnější překážkové dráze světa," řekl Andy Lulham, zástupce společnosti Betfair.

Výtěžek jde na charitu

Návštěvníci dostihů se často zajímají víc o módu, než samotné koně. "Kopyta" jsou perfektním doplňkem pro dostihové fanoušky, kteří touží vystoupit z davu. A ještě při tom pomoct potřebným. Výtěžek z prodeje netradičních bot totiž půjde na charitu.

A rozhodně nepůjde o zanedbatelnou částku. Jeden pár extravagantních "kopýtek" z limitované edice totiž v přepočtu vyjde na čtyřicet tisíc korun. "jsou opravdu pohodlné. Jak je nazujete, budete mít pocit, že musíte vběhnout na trať a pádit do cíle," prozradila modelka Louise Dainton (25), která boty vyzkoušela. "Určitě nejsou pro každého, ale já bych rozhodně jeden pár chtěla mít."

Autor: Lenka Chvostová, INT