Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní trendy, které ženy milují a muži nenávidí!

Fotografie
1. února 2011 | 14:30

Turecké kalhoty, populární válenky UGG, boty na platformě. Ženy tyto módní trendy zbožňují a muži proklínají. Co se módy týče, muži jsou prostě z Marsu a ženy z Venuše. Názory, co je a není sexy, se mezi pohlavími značně liší. Odhalili jsme pro vás módní kousky, které muže přivádějí k šílenství.

Každá žena jistě takovou situaci zažila. Vyrazí s přítelem na společné nákupy, oblékne si nádhernou nabíranou blůzku, vyrazí nadšená z kabinky ukázat se svému milému a místo pochvaly z muže vypadne komentář typu: že by s takovou parádou mohla akorát do cirkusu. Z velké většiny totiž muži aktuální módní trendy nesledují, a proto jim častokrát připadá nepochopitelné, proč si jejich jindy tak přitažlivá partnerka na sebe navlékne model, který je dle jejich vkusu vhodný maximálně na vyvenčení psa.

Jaký model u mužů vítězí ve škále ošklivosti?

803598:gallery:true:trueA jaké modní prvky jsou podle mužů nejvíc nepovedené? Na prvním místě jsou turecké kalhoty (tzv. kalhoty jejichž sed končí obvykle v polovině stehen), které prý z postavy ženy dělají neforemný pytel. "Opravdu nechápu, proč si tyhle kalhoty (jestli se tak vůbec dají nazvat) na sebe ženské oblékají. Jednak to vypadá, jako by jim neustále padaly, a navíc se jim nemůžeme na jejich zadek ani podívat. V té záplavě látky se jejich pozadí prostě rozpoznat nedá," zarytě tvrdí student Ondra (26).

Ženy mají ale jiný názor. "Turecké kalhoty jsou pro mě nejpohodlnější variantou, co si vzít na sebe, když se chci cítit pohodlně. Nikde mě nic neškrtí a dají se kombinovat s úzkými topy a balerínkami, které ráda nosím", oponuje Ondrovi módní stylistka Anna (27), která na tento módní "kousek" nedá dopustit.

803601:gallery:true:trueDalší místo nejvíc odpudivých modelů obsadily válenky z ovčí kůže, které nejvíce je prosadila ve světě značka UGG shoes. Ta si u mužů vysloužila přezdívku UGG(ly), tedy ošklivky. Boty podle mužů prý dělají ženám z nohou válečky a připomínají jim dokonce nohy kosmonauta nebo pastýře ovcí.

"Tyhle boty jsou fakt celé špatně. Pokud není holka vysoká a štíhlá, ty boty jí skutečně přidají na váze a udělají z ní doslova kocoura v botách. Chápu, že se některé slečny snaží těmito botami přiblížit ke svým oblíbeným celebritám, ale v tomto trendu bych slavné tváře rozhodně nedoporučoval následovat," říká svůj názor k válenkám manažer Lukáš (33).

U většiny žen by ale Lukáš se svým názorem asi těžce narazil. Tyto válenky nosí ženy i dívky různého věku a na módní scéně se úspěšně drží již několik let. Dokonce i slavný návrhář bot na vysokém podpatku Jimmy Choo začal s firmou Ugg spolupracovat a vytvořil pro tuto společnost i vlastní kolekci.

Kvalita má přednost před trendy

Další kandidáti na modely hrůzy podle mužů jsou například boty na platformě, vytahané pleteniny, křiklavé barvy, overaly nebo třeba šatečky a sukně s volány. Co se týče doplňků, tak by mužské pokolení nejraději vymazalo muší sluneční brýle velikosti XXXL, výrazné šperky nebo obrovské mašle, které do módního průmyslu uvedl již zesnulý slavný návrhář Yves Saint Laurent. A tak by to šlo do nekonečna. Oblečení i doplňků, které by muži z ženských šatníků nejraději vystěhovali napořád, je nepřeberné množství. Ale jaké oblečení na muže zaručeně zabírá a muži je na ženách skutečně obdivují?

U mužů všeobecně platí že oblečení, které ženy hladově hltají na prvních stránkách módních magazínů, nechává každého z nich absolutně klidnými. Navíc také nemůžou pochopit proč jsou ženy schopné utratit tolik peněz za model, který budou nosit jen chvíli.

Proto u mužů vedou barvy jako jsou černá, červená a bílá. Jedná se o barvy, které patří k nestárnoucí klasice. Ženy také nikdy nic nezkazí kostýmkem, džínami nebo topem s výrazným výstřihem. Mnoho mužů dokonce odpovědělo, že svoji partnerku nejraději vidí v pohodlném pyžamu nebo v jejich vlastní košili.

Zůstanou tedy ženy věrné módním trendům, nebo zapomenou na světský požitek a budou následovat své partnery v teplákách od pyžama a bavlněných košilích? To záleží pouze na nich samotných...

Autor: NBr, Kšim