Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Oblékněte se retro: Letí plísňáky i hippie

4. dubna 2011 | 16:12

Návraty můžou být velmi příjemné. Obzvlášť v módě. Napříč desetiletími totiž najdeme spoustu trendů, které se dají dokonale přenést na současný styl. Co retromódě momentálně vévodí?

Vyšisovaná, plísňová džínovina

Frčela v osmdesátých letech a do módy znovu přišla i nyní. Zkombinujte ji s nenápadnými doplňky a nejlépe tmavým oblečením.

Sportovní kabely ve stylu 70. let

Slaví obrovský „comeback“. Baví nás, a to nikoli jen v tělocvičně. Rády je oblékáme i do školy a do práce. Obzvlášť oblíbené jsou ty s klasickým logem značky Adidas.

Nesmrtelné botasky

V době své největší slávy konkurovaly i prestižním světovým značkám. Botasky jsme nosili všichni napříč generacemi. Proto se k nim výrobce znovu vrátil. V nové úpravě je seženete třeba v prodejnách Baťa.

Vysoké platformy

Jsou opět v kurzu, obzvlášť v kombinaci se šněrováním. Někomu sice připomínají obuv z babiččina botníku, ale v kombinaci se sukní či šortkami vypadají skvěle.

Kůže a punkový styl 80. let (Deichmann)
Autor: archiv firmy

Sexy kůže

Hitem byla v osmdesátých letech a nyní je s velkou slávou zpět. Opět se nosí kožené kalhoty, sukně, bundy i šaty. Aktuální jsou velmi přiléhavé střihy.

Veliké obroučky

Sluneční brýle ve stylu sedmdesátých let se stále drží na výsluní. I když se vám někteří laici můžou vysmívat, že vypadáte jako Naďa Urbánková, nenechte se rozhodit. Jste přece „in“.

Hippie styl

Rozevláté střihy plné květinových potisků, korále na krku i na rukou. Tohle všechno hlásí už nějakou dobu návrat.

Zlatá rada
Nejlepší je kombinace moderního a staršího oblečení. Váš outfit bude mít šmrnc! Barvy, potisky  střihy volte s citem tak, aby výsledek nebyl laciný a ošuntělý

Náš tip:

Na vkusné retrokousky narazíte třeba v obchodě K-Oukey, který má jen pro Praze několik poboček. Případně zkute Vintage Retro Clothes či Bohemian Retro. Zajímavé zboží nabízejí občas i klasické obchody, které mají síť prodejen po celé republice. Zkuste zapátrat v Orsay, H&M či u Marks & Spencer.

 

Autor: duš, kač, Kbak