Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Elegance značky Issa uchvátila i Kate Middleton

22. února 2011 | 14:40

Prestižní módní událost. Show, která odtajňuje nadcházející módní trendy. Londýnský týden módy, který v pátek začal, představil stovky návrhářů i značek. Odhalil, co se bude nosit v sezóně podzim/zima 2011.

Učarovala i budoucí princezně

Největší pozornost letos upoutala podle očekávání značka Issa London, jejíž modely nosí budoucí princezna Kate Middlet. Módní svět nyní spekuluje, zda od návrhářky této značky bude mít Kate i svatební šaty. Sama návrhářka však odmítla prozradit, zda bude autorkou Katiných svatebních šatů nebo oděvu, který si oblékne na následnou slavnost do Buckinghamského paláce.

Devětadvacetiletá Middleton, jejíž svatba s britským princem Williamem je ohlášena na 29. dubna v Londýně, si v listopadu na oficiální oznámení svého zasnoubení oblékla modré šaty značky Issa London. Tento typ šatů se pak v obchodech vyprodal za pouhých čtyřiadvacet hodin.

Odhalené dekolty i nadčasová elegance

Některé z představených rób byly na první pohled pro Middleton v její nové roli princezny nevhodné. Odkrývaly příliš mnoho. Ale některé z žerzejových šatů zvýrazňující tenký pas a elegantní ženskou siluetu by podle expertů cestu do jejího šatníku nalézt mohly.

Issa umí velice dobře zacházet s barvami. Dokázala to i na této kolekci, ve které převládaly svěží kalhotové kostýmy a šaty s plédy. Mezi doplňky dominovaly netradičně tvarované klobouky, zlaté šperky a dlouhé semišové rukavice. Modelky, které na molu róby prezentovaly, udivovaly diváky i zvláštními účesy obohacenými o různé ozdoby a příčesky.

"Navrhuji pro sebe a pro své přátele, chci zalichotit postavě a oslavit krásu žen. A pokud jsou lidé šťastní, jsem šťastná," uvedla Issa.

Issa ví, co ženy chtějí

Úspěšná návrhářka Daniella Issa Helayel má brazilský původ, ale v Londýně žije už deset let. Vydobyla si reputaci jako návrhářka, jejíž oblečení je sexy, ne však příliš, módní, ale stále ještě vhodné i na nošení normálními ženami. Návrhářka říká, že když tvoří, má na paměti všechny typy postav.

Londýnský týden módy zahájil v pátek již 27. ročník. I když zůstává poněkud ve stínu týdnů módy v New Yorku, Paříži a Miláně, nastartoval kariéru řady známých tvůrců. Při prvním ročníku v roce 1984 předvedl svou první kolekci John Galliano a v Londýně debutovali i další slavní britští návrháři jako již zesnulý Alexander McQueen nebo Stella McCartney.

Autor: ČTK, lena