Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Krev na molu a nahé krásky šokovaly Londýn

21. února 2011 | 16:46

Londýnský týden módy opět zažil skutečné pozdvižení. Řezník v zakrvácené zástěře, jinak kontroverzní francouzský módní návrhář Charlie Le Mindu (25) opět nezklamal. Dostál pověsti buřiče a provokatéra a modelky na molo poslal skutečně originálně (ne)oblečené.

Jistě talentovaný a nepochybně originálně smýšlející návrhář Charlie Le Mindu si na podzim/zimu 2011 vymyslel vskutku šokující kolekci. Za skutečně autentických zvuků kvičících prasat a jiných zvířat, které se nesly z reproduktorů, vycházely na molo některé modelky zcela svlečené nebo v průhledných oufitech postříkané rudou barvou připomínající krev. Většina diváků se později přiznala, že při přehlídce jim přecházel mráz po zádech.

Během přehlídky vyrážely na molo modelky v panensky bílých šatech posprejované v rozkroku, v čelenkách s orlími pery nebo v plynových maskách. Ruce jim zdobily bílé dlouhé umělé nehty připomínající pařáty ptáků, rty měly uniformně zdobené tmavě rudou rtěnkou. Většina modelek byla buď úplně nahá, postříkaná barvou připomínající krev nebo zahalena v průhledném PVC. O nahotu v poněkud provokativním balení tedy nebyla nouze.

Miláček Lady Gaga

Někteří módní kritici odcházeli ještě během přehlídky, jiní zase opěvovali návrhářův talent. "Kreativní? Ano! Vizionářský? Vždy! Nositelná kolekce? Ne. Ale přehlídka byla zábavná, bez stínu pochybností. Celkově vynikající výkon a umělecké dílo," označil na svém módním blogu Paul z Velké Británie. To, že Charlieho kolekce nezůstávají bez pozornosti, je jasné. Všimly si toho i některé slavné celebrity a navázaly s ním spolupráci.

Pokud byste hledali hvězdu, která má slovo kontroverze jako hlavní poznávací značku, těžko byste hledali jinde, než u Lady Gaga. A právě ona mladého návrháře přizvala ke spolupráci na jejích kostýmech a parukách. A on se jí za její náklonnost náležitě odměnil. Některé modelky na mole slavnou provokatérku výrazně připomínaly svými sestřihy a barvou vlasů.

Co nás čeká příště?

To, že o návrháři v budoucnosti stoprocentně ještě uslyšíme, je více než jasné. Otázkou však zůstává, zda to bude v souvislosti jeho novou kolekcí, nebo opět nějakým skandálem. Módní kritici se jednoznačně shodli, že návrhář by jistě uplatnil svůj talent při tvorbě divadelních a filmových kostýmů. Uvidíme, zda se Charliemu taková možnost naskytne. Každopádně se budeme těšit na jeho další kolekci Jaro/léto 2012. Určitě nás nezklame.

Autor: Natálie Brožová, Klena