Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miluju Hitlera, křičel slavný návrhář Dioru

2. března 2011 | 17:50

VIDEO: Záznam, který dokazuje, že slavný návrhář Galliano není takový "beránek", jak sám tvrdí, se dostal na veřejnost poté, co byl kreativní ředitel domu Dior ve čtvrtek zatčen a suspendován kvůli antisemitským výrokům a napadení dvou hostů v jedné pařížské kavárně.

"Miluju Hitlera. Lidi jako vy by byli mrtví. Vaše matky, vaše předky, všechny by vás zplynoval...," říká "společensky unavený' Galliano ženám na záznamu z loňského prosince, který pohotově pořídil na mobilní telefon jeden z jejich přátel.

K oběma incidentům došlo v téže kavárně La Perla. Podnik se nachází ve francouzské čtvrti Marais, kde žije početná židovská komunita. Oblíben je i u homosexuálů.

Video se připravuje ...
Galliano žere Hitlera • VIDEO: Youtube.com

Šokovaná Portman jeho šaty neoblékla

Devětadvacetiletá herečka Natalie Portman, která je tváří parfému Dior, vyjádřila nad celou událostí své obrovské znechucení. Sama je totiž Židovkou, narozenou v Izraeli. "Nechápu, že po tom všem, co Hitler udělal, může někdo něco takového říct," řekla britskému deníku Daily Mail čerstvá držitelka Oscara. "Jsem hrdá na to, že jsem Židovka a nepřeji si být s Gallianem už jakkoliv spojována," prohlásila.

Ta původně na předávání Oscarů měla dorazit v róbě od Diora, kterou navrhoval právě Galliano. Vzhledem k jeho incidentu nakonec značku zaměnila za Rodarte. Módní dům, jež byl autorem kostýmů filmu "Černá labuť". "Jsem znechucená. S ním jsem už skončila! Když jsem to video viděla, udělalo se mi zle," prohlásila těhotná Portman.

Dior se distancuje, Galliano vyhozen na hodinu

"Módní dům Dior si naprosto neústupně stojí za svojí politikou nulové tolerance vůči jakýmkoliv antisemitským či rasistickým urážkám a postojům," prohlásil v pátek ředitel prestižního módního domu Sidney Toledano, který je sám Žid. Ten do doby, než budou známé výsledky vyšetřování, ukončil jakoukoliv spolupráci se slavným návrhářem.

Poté, co v pondělí deník Daily Mail zveřejnil na svých stránkách video z incidentu, který se odehrál v prosinci loňského roku, rozhodl se Toledano kreativního ředitele okamžitě propustit. "Vzhledem k naprosto odsouzeníhodnému chování a názorům, které Galliano veřejně prezentuje, jsem učinil veškeré kroky potřebné k rozvázání jeho pracovního poměru," řekl ředitel módního domu.

Autor: Lenka Chvostová, INT