Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kate na svatbu oblékne šaty od McQueena

8. března 2011 | 06:31

Média konečně odhalila, kdo bude autorem šatů, ve kterých Kate řekne své "ANO". Žena, která převzala žezlo po tragické smrti Alexandra McQueena. Snoubenka britského koruního prince Williama se však na jejich tvorbě chce podílet.

Tou, která nevěstu oblékne, má podle informací britských médií být šestatřicetiletá Sarah Burton. Kreativní ředitelka značky McQueen. Alexandrova dlouholetá spolupracovnice, která prý už za jeho života velmi významným způsobem ovlivňovala vzhled jeho kolekcí.

Žena, jejíž modely si oblíbily takové hvězdy, jako je Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell, Cate Blanchett, Björk či Lady Gaga. Ta, jež do nápadných červených asymetrických šatů oblékla na státní večeři s čínským prezidentem i první dámu Spojených států Michelle Obama v lednu loňského roku.

Kate chce návrhářce fušovat do řemesla

O tom, kdo svatební šaty navrhne, média spekulovala ode dne, kdy pár oficiálně oznámil své zasnoubení. O tom, že to bude Brit, nevznikly pochybnosti. Padala jména jako Bruce Oldfield či Vivienne Westwood.

Kate se však rozhodla pro Sarah Burton. Hedvábné šaty bez ramínek pocházející z jejího pera, jí totiž v září 2005 naprosto uchvátily na svatbě kamarádky Sáry Buys.

Róba má být údajně kombinací představ Kate a idejí návrhářky. Ta rychle pochopila, že taková šance se neopakuje. Módní kreativci totiž obvykle nesnesou, když jim někdo říká, jak by měl model vypadat.

Autor: Lenka Chvostová, INT