Pátek 18. října 2024
Svátek slaví Lukáš, zítra Michaela
Oblačno 15°C

Praktický, slušivý a vhodný pro každou ženu: Nejžádanějším účesem letošního podzimu je micro bob

18. října 2024 | 05:00

Není žádným překvapením, že co se vlasových trendů týče, stále se mezi nejoblíbenějšími střihy drží mikádo. Letošní podzim se ale nosí jeho výrazně kratší varianta – micro bob. Ten je jednou z moderních verzí klasického mikáda a populární se stal hlavně pro svou čistotu, univerzálnost a snadnou údržbu. Pokud toužíte po změně, jděte to něj. Zamilujete si ho!

 

Když se na konci léta ukázala představitelka Emily in Paris, Lilly Colins, v ultra krátkém mikádu, bylo jasné, že tento účes bude patřit mezi zásadní podzimní trendy. Pojem micro bob zaplavil sociální sítě a ženy začaly svá mikáda ještě více zkracovat. Tento střih je minimalistický, velmi elegantní a budete v něm velmi šik. Díky své jednoduchosti a tvaru navíc sluší opravdu všem ženám. 

VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

Video se připravuje ...
Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Hodí se pro všechny

Určitě oceníte, že s tímto střihem nebude žádná práce. Jedná se opravdu o krátkou verzi mikáda, kdy vlasy končí u brady nebo lehce nad ní. Vlasy mají jednotnou délku, jsou precizně zastřiženy. Charakteristkým prvkem je hladký povrch, který působí luxusně a sexy. To ale ještě neznamená, že si micro bob nemohou dovolit ženy s vlnitými vlasy. Tento střih sedí všem texturám vlasů a může být upraven různými způsoby. Velmi trendy je micro bob také v kombinaci s ofinou. Ta může být rovná, šikmá nebo texturovaná.

Snadný styling

Jak už bylo zmíněno, micro bob je velmi snadný na údržbu. Pro hladký vzhled je potřeba jen minimální množství stylingových produktů a žehlička na vlasy, aby se dosáhlo co nejrovnější linie. Pokud máte vlasy vlnité, postačí vám trochu texturovacího spreje nebo pěny, která krásně zvýrazní přirozené vlny a dá je do pohybu. 

 

Autor: Aneta Valešová