Středa 2. října 2024
Svátek slaví Olívie, zítra Bohumil
Oblačno, déšť 12°C

Vyhlazení pleti bez injekcí? Kosmetické tejpy vám uberou pár let!

Video se připravuje ...
Tejpy proti vráskám
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
2. října 2024 | 06:00

Klasické kineziologické tejpování, které se používá k urychlení léčby zranění nebo ke zmírnění bolesti, jistě znáte. Už jste ale slyšeli o kosmetickém tejpování? Umí totiž redukovat vrásky a zlepšit celkový vzhled pokožky obličeje. Markéta Ježková, distributorka tejpů CureTape® a CureTape Beauty® pro Českou a Slovenskou republiku, vás naučí, jak je správně aplikovat, aby byl výsledek co nejlepší.

Kosmetické tejpování zažívá v poslední době velký boom, ve skutečnosti se však používá již po desetiletí, a to zejména v Japonsku a dalších částech Asie, jako účinná alternativa k faceliftům a jiným kosmetickým procedurám odstraňujícím vrásky. A jak to vlastně celé funguje? „Kosmetické tejpy fungují na velmi podobném principu jako kineziologické tejpy na tělo. Ty po nalepení na kůži dráždí podkoží a vyvolávají na tom místě aplikace nějaký vzruch. Tím se začne to dané místo více prokrvovat, začne tam více proudit lymfa, to místo se uvolní a svaly se zrelaxují,“ vysvětluje Markéta Ježková. 

Kam tejpy nanášet?

Nejprve si ujasněte, na jaká problematická místa chcete tejpy aplikovat. Nejčastěji vám pomohou s mračivkou, vráskami na čele, nosoretními rýhami, vráskami kolem očí a poradí si i s otoky a váčky pod očima. Tejpy nanášejte každý večer, aby byl výsledek co nejefektivnější. „Kosmetické tejpy doporučuji v počáteční fázi používat opravdu každou noc, a to nejlépe první 3–4 týdny,“ uvádí Markéta Ježková. Ideální doba pro aplikaci tejpu je 6–8 hodin. 

Autor: archiv Markéty Ježkové

Jak tejpy správně aplikovat?

Kosmetické tejpy se aplikují vždy na zdravou, čistou a odlíčenou pleť ošetřenou vaším oblíbeným pleťovým krémem. Pokud máte na tváři nějaká poranění, otevřené ranky nebo vyrážky, tejpování není vhodné. Je-li vaše pleť velmi citlivá, zkuste si kosmetický tejp nejprve nalepit například na loketní jamky nebo vnitřní stranu zápěstí. Pokud se neobjeví žádná reakce, můžete tejpy použít také na obličej. Kosmetické tejpování se nedoporučuje ani v případě, že máte horečku nebo je vaše pleť spálená od sluníčka.

„Při aplikaci používáme několik tvarů tejpu, které si předem upravíme nůžkami na potřebnou délku. Rohy (konce) tejpů se většinou zastřihují dokulata. Tento tvar bez ostrých rohů nejlépe drží na kůži a nemá tendenci se odlepit ani při častém otáčení v posteli nebo při kontaktu s polštářem,“ říká Markéta Ježková.

Jak tejpy odstranit?

Kosmetické tejpy se z obličeje odstraňují velmi jemně. Nejprve opatrně odlepte jeho okraj a pak pomalu srolujte. Nikdy tejpy nestrhávejte. Pokud jste pod tejpovací pásku použili noční krém, tejp půjde odstranit velmi snadno. Po jeho sejmutí ošetřete pleť tak, jak jste zvyklí. „Po aplikaci tejpu není bezprostředně vhodné vystavovat pokožku sluníčku, mohla by se objevit vyrážka nebo alergická reakce. Pokožku je vhodné po tejpování ošetřit krémem s SPF 30 a více,“ dodává Markéta Ježková.

Více informací o kosmetických tejpech a jejich aplikaci se dozvíte v rozhovoru!

Autor: Aneta Valešová, Žaneta Podlahová, Tereza Víchová