Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

TikTok ovládl nový make-up trend! Stačí jeden produkt a vytvoříte si žhavé letní líčení

22. srpna 2024 | 05:05

Není žádnou novinkou, že sociální sítě pravidelně diktují trendy jak v módě, tak i v beauty světě. Jsou nekonečnou studnicí inspirace, nápadů a tipů v oblasti líčení. Tentokrát TikTok ovládl tak trochu bizarní trend - spálená pokožka. Nebojte se, nemusíte několik hodin trávit na sluníčku, postačí vám klasická tvářenka. 

Možná vás napadá, jak je možné, že je mezi žhavými letními trendy právě spálená pokožka. Běžně se totiž snažíme během horkých letních dní spálení vyhnout. Jak to tak vypadá, v beauty světě je možné všechno. Efekt spálených tváří, který momentálně ovládl TikTok, si naštěstí můžete vykouzlit pouze pomocí tvářenky. 

VIDEO: Rychlé líčení, na které nepotřebujete ani tolik věcí

Video se připravuje ...
Rychlé líčení, na které nepotřebujet ani tolik věcí. Převážně s dekorativní kosmetikou z drogerie. • VIDEO: .

Nanášejte správně

Charakteristickým rysem tohoto líčení je strategické umístění tvářenky. Na rozdíl od tradičního nanášení na lícní kosti se tvářenka nanáší na hřbet nosu a na takzvaná jablíčka tváří. A to klidně ve více vrstvách. Tvářenku můžete aplikovat dokonce na čelo, a to až k vlasové linii. Zkrátka na všechna místa, na kterých byste se od sluníčka opravdu spálili. 

Velmi důležitý je také výběr odstínu. Vybírejte takový, který bude působit jako přirozené začervenání. Vhodné jsou tedy červené, meruňkové či korálové odstíny. Tvářenka by rozhodně měla být vysoce pigmentovaná. Důležitá je také její textura. Velice dobře se pracuje s krémovými produkty, které se snadno roztírají a lehce zapracují do pleti. Vyhýbejte se třpytkám a metalickým odleskům, které by nevypadaly přirozeně. Celý look musí působit opravdu věrohodně.

Líčení, které není pro každého

Make-up Sunbunrt blush sice patří mezi nejžhavější trendy v líčení, našel si i mnoho odpůrců. Někteří influenceři totiž přiznali, že se opalovali bez potřebné SPF ochrany, aby docílili požadované looku a svou pokožku tak vystavili rychlejšímu stárnutí, i riziku rakoviny kůže. Na sociálních sítích se navíc tento trend rozšířil tak moc, že si lidé vykreslují i takzvané tan lines, neboli linky od opálení. Můžete tak narazit na opálená ramínka od plavek nebo vypálené sluneční brýle či jiné doplňky. Sunburnt blush v sobě tak nese kapku hořkého podtónu, protože svým způsobem propaguje nechráněné opalování a zdravotní problémy s ním spojené. 

Velký výběr produktů pro trendy líčení najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová