Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sexy i s kily navíc: Podívejte se na nejžhavější plus size modelky a blogerky

5. června 2022 | 06:00

Tyto slavné ženy mají nějaká ta kila navíc, přesto je světu hrdě vystavují, a předávají tak dalším ženám jasné poselství – milovat své tělo přesně takové, jaké je. Rada, která zní jednoduše, pro mnoho žen jsou ale sebepřijetí a láska k vlastnímu tělu stále obtížnou disciplínou. Které ženy dokazují, že i s plnými tvary můžete dobýt módní svět?

Pryč jsou doby, kdy přehlídková mola "zdobila" vychrtlá těla, která připomínala pouze ramínka na šaty. Dnes ovládají módní průmysl plus size modelky – ženy se zdravým sebevědomím a postojem ke svému tělu, které jsou úspěšné právě díky svým křivkám.

Ashley Graham

Ashley Graham je mezi plus size modelkami v současné době nejpopulárnější. Před lety jí však bylo doporučováno, aby zhubla. Jedině tak se prý stane úspěšnou modelkou. Ashley tuto radu hrdě odmítla, a přesto plní titulní stránky těch nejprestižnějších magazínů a fotí pro nejznámější módní značky. Během své kariéry zdobila titulní strany Sports Illustrated, Maximu nebo Vogue.

Iskra Lawrence

Britská modelka se rychle proslavila v módním průmyslu poté, co si ji americký Eagle vybral jako jednu ze svých modelek. Také se zviditelnila propagací body positivity – tedy kladného přístupu ke svému tělu – na svých sociálních sítích a fanoušky si získala také díky nulové retuši fotek.

Tabria Majors

Mezi další úspěšné plus size modelky patří Tabria Majors. Skrze sociální sítě vysílá ženám jasnou zpravu: Mějte rády svě tělo, mějte se rády takové, jaké jste. Sama prý važí 104 kilogramů, ale to jí vůbec nebrání v tom, aby se vyfotila v plavkách nebo spodním prádle.

Barbie Ferreira

Barbie Ferreiru můžete znát ze seriálu Euphoria, zároveň se právě díky svým křivkám stala tváří několika módních značek. Pracovala jako modelka například pro Aerie, Adidas, Asos, Forever 21, H&M, Missguided a Target.

Tess Holliday

Váha plus size modelky bývá často propírána a spousta lidí naráží na to, jestli už to není trochu moc. Ona je však se svou postavou naprosto spokojená a na sítích založila hnutí pojmenované #effyourbeautystandards, které podporuje ženy, aby se netrápily svou postavou. Vyzývá také ostatní korpulentní ženy, aby se nebály vystavovat své křivky.

Pokud hledáte třeba i inspiraci, jak se s pár kilogramy navíc oblékat, určitě si zamilujete některé blogerky, které své křivky oblékají do žhavých módních trendů. To, že jsou některé barvy a střihy pro plnoštíhlé ženy tabu, nechtějí ani slyšet. Klidně nosí bílou barvu, zkrácené topy i úzké sukně. Jejich outfity se můžete inspirovat v naší fotogalerii.

Video se připravuje ...
Jak probíhalo focení titulní strany? • VIDEO: youtube.com/sportsillustratedswimsuit

 

 

Autor: Aneta Valešová