Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemství krásy Halle Berry: Je jí přes padesát, vypadá na třicet!

18. července 2020 | 06:00

Taky vám při pohledu na herečku Halle Berry přijde, že zastavila čas? Letos v srpnu oslaví čtyřiapadesáté narozeniny a při pohledu na její dokonalou postavu a bezchybnou pleť byste jí tento věk hádali jen stěží. Víme, v čem tkví tajemství její nestárnoucí krásy!

Americká herečka Halle Berry patřila mezi největší sexsymboly 20. století. Nic se na tom nezměnilo ani dnes, kdy za necelý měsíc oslaví čtyřiapadesáté narozeniny. Taky si říkáte, že to není možné? Halle se pyšní dokonalou vysportovanou postavou, vrásky byste na její tváři hledali lupou a svým půvabem strčí do kapsy o generace mladší kolegyně. A my víme, jak to dělá!

Péče o pleť

Za její bezchybnou pletí stojí samozřejmě genetika a zdravý životní styl, kterého je herečka velkým zastáncem. Vedle toho nezapomíná se o svou pleť důkladně starat. Na sociální síti Instagram prozradila, že péči o pleť nikdy nezanedbává a stará se o ni pravidelně již od šestnácti let. Svou pleť čistí dvakrát denně a nezapomíná ani na krk a dekolt. K odličování a čištění často používá speciální sonický kartáček na obličej, který pleť zároveň krásně prokrví. Pravidelně také používá pleťové peelingy, masky a hydratační krémy, které dodají pleti potřebnou vláhu.

Elixír mládí

Říkáte si, že na tom vlastně není nic světoborného? Halle má ještě jeden trik v rukávu, a tím je silný vývar z kostí! "Chodím k řezníkovi a řeknu si vždycky o kosti, které by stejně vyhodil. Doma je čtyřiadvacet hodin vařím ve vodě a výsledný vývar vypiji. Je to neskutečný zdroj kolagenu," prozradila redaktorce amerického magazínu Extra. Vedle bílkovin a kolagenu obsahuje vývar také aminokyseliny a řadu důležitých minerálů, takže je to opravdu takový malý zázrak nejen pro vaši pleť, ale i pro celkové zdraví.

Neustále v pohybu

Herečka je známá pro svou vášeň k pohybu. Nezastavila ji ani cukrovka, kterou jí lékaři diagnostikovali v dvaadvaceti letech. Kvůli hyperglykémii dokonce upadla do kómatu. Paradoxně ji právě tato nemoc "dokopala" k tomu, aby se pravidelně hýbala a zdravě stravovala. A výsledek je opravdu znát. Ve svých letech postavou hravě strčí do kapsy i mnohem mladší ročníky, stojí za ní však mnoho práce. 

Herečka cvičí se svým trenérem Peterem Leem Thomasem pětkrát týdně. Tréninky jsou náročné a pokaždé jiné. "Na trénincích s Halle mě nejvíc baví, že se nebojí experimentovat. Ať vymyslím cokoliv, vždycky do toho jde," prozradil její trenér. Jeden den proto cvičí s těžkými váhami, další trénink se zas soustředí na kardio a Halle se nebrání ani boxu či power józe.

Strava je základ

Halle si moc dobře uvědomuje, že se o své tělo musí starat také zevnitř, a proto si hlídá, co jí. Pro maminku dvou dětí není důležitý jen pravidelný pohyb, ale také zdravá a vyvážená strava. Herečka patří k celebritám, které se rozhodly pro ketodietu (proteinovou dietu), která je založena na konzumaci velkého množství bílkovin a minima sacharidů. Je také zastáncem přerušovaného půstu, který kombinuje právě s touto dietou. Připadá vám, že je na sebe Halle moc tvrdá? I ona má své malé prohřešky. Miluje víno, které si dopřává, ať se děje, co se děje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sunday wrap-up🍷🛁

Příspěvek sdílený Halle Berry (@halleberry),

Autor: Aneta Valešová