Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Toužíte po dlouhých vlasech? Porostou vám rychleji, když dodržíte tyhle rady!

  • 11. září 2018 | 06:00

    Vlasy jsou korunou krásy, a proto je důležité jim dopřát speciální péči. Pokud navíc toužíte po delších vlasech, musíte dodržovat určitá pravidla a hlavně být trpělivá. Vlasy rostou přibližně o jeden centimetr za měsíc a díky správné péči budou zdravější, nebudou se tolik lámat a k vaší dlouhé hřívě budete zase o krok blíž.

    Toužíte po dlouhých, krásných a zdravých vlasech, ale nikdy vám nenarostly tak, jak byste si přála? Chce to poctivou péči, která se časem opravdu vyplatí. Zkuste se držet těchto rad a výsledek vás zaručeně překvapí!

  • Zastříhávejte!

    Autor: istock.com

    Patříte mezi ženy, které se bojí nůžek jako čert kříže a při návštěvě kadeřníka si nenechají ani centimetr vlasů zastřihnout? Pak s tím okamžitě přestaňte. Roztřepené a suché konečky nevypadají vůbec hezky a navíc vám tak vlasy ani neporostou. Při návštěvě svého kadeřníka si nechejte vždy pár milimetrů zastřihnout. S vašimi vlasy to udělá zázraky a uvidíte, že porostou rychleji. 

  • Investujte do kvalitního kartáče

    Autor: istock.com

    Také česání může ovlivnit růst vašich vlasů. Investice do kvalitního kartáče, například z kančích štětin, se vám vyplatí. Důležité je, aby vám kartáč vlasy nevytrhával. Vyhýbejte se také rozčesávání vlasů za mokra. Ať už máte vlasy rovné, kudrnaté nebo kratší, vždy první rozčesejte konečky a postupujte směrem ke kořínkům. 

  • Udělejte si masku

    Autor: istock.com

    Sáhněte vždy po regeneračních nebo vyživujících maskách, které vašim vlasům pomohou více než klasický šampon nebo kondicionér. Masky vašim vlasům dodají potřebnou výživu a lesk. Neměla byste to s nimi ale přehánět, protože se může stát, že vám vlasy začnou plihnout a rychleji se mastit. Používejte ji proto po každém třetím až čtvrtém umytí. Skvělými pomocníky mohou být také domácí suroviny  olivový nebo ricinový olej, vaječné žloutky nebo jablečný ocet. 

  • Nevynechávejte kondicionér

    Autor: shutterstock.com

    Kondicionér pomáhá uzavřít vrchní šupinatou vrstvu vlasu, a tím podporuje přirozenou ochranu vlasů před vnějšími vlivy. Zároveň o vlas pečuje a dodává mu schopnost udržet si optimální vlhkost a lesk, vlasy vyživuje a zabraňuje jejich třepení. Díky němu se vám hlavně budou snadněji rozčesávat, a vy si tak alespoň nevytrháte tolik vlasů.

  • Nezapomínejte na vitaminy

    Autor: istock.com

    Sáhněte po doplňcích stravy, které jsou určené přímo na zlepšení kvality vlasů, pokožky a nehtů a obsahují důležité vitaminy a minerály, jako jsou biotin, keratin, vitamin C nebo vitamin B, které podporují zdraví, kvalitu a růst vlasů.

  • Dopřejte jim studenou sprchu

    Autor: istock.com

    Přestože dokáže být horká sprcha opravdu příjemná, vašim vlasům moc neprospívá. Vlasy proto po umytí opláchněte na závěr studenou vodou. Vlasové kořínky se tak přirozeně uzavřou, prokrví se vám pokožka hlavy a vaše vlasy se před úpravou posílí.

  • Nepřehánějte to se stylingem

    Autor: Shutterstock

    Vašim vlasům rozhodně neprospívá, když je dennodenně vystavujete horkému vzduchu. Pokud je to možné, nechte je raději volně uschnout a fén nechejte na dně šuplíku. Nepřehánějte to také s žehlením, kulmováním nebo natáčením vlasů. Začnou se vám více lámat a s dlouhou hřívou se můžete rozloučit.

  • Omezte culík

    Autor: istock.com

    Přestože to patří mezi nejjednodušší způsob, jak zkrotit své vlasy při sportu, když je teplo nebo zkrátka jen když nemají svůj den, vaše vlasy takhle dost trpí. Pokud si je přece jenom potřebujete nějak stáhnout, zvolte raději volnější gumičku nebo je sepněte do skřipce.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.