Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letos se nosí mikádo! Nově ho vynesly Jennifer Lopez i Agáta Hanychová

26. ledna 2024 | 06:00

Hledáte inspiraci, jak se nechat ostříhat? Vsaďte na mikádo, které se letos stále drží na vrcholu! Vědí to i slavné krásky, které své dlouhé kadeře zkracují a rozhodně nedělají chybu. Inspirujte se!

 

 

Mikádo neboli bob je praktický účes, který se dá kombinovat na tisíce způsobů. Působí vzdušně, hravě a sexy a zároveň ubírá na věku. Záleží jen na vás, jestli zvolíte hladký způsob nebo své mikádo natočíte do tolik oblíbených beach waves, rozcucháte ho nebo sepnete sponkami. Fantazii se meze nekladou, a tento účes navíc vypadá skvěle v jakémkoliv provedení.

VIDEO: Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.

Video se připravuje ...
Máte jen pár minut a nevíte si rady s neposednými loknami? Tyto 3 jednoduché účesy se hodí na ples nebo i neformální setkání.  • VIDEO: .

Milují ho také celebrity

Tento střih si zamilovaly také celebrity. Výraznou vlasovou proměnou před pár dny překvapila Jennifer Lopez, která se na pařížském fashion weeku předvedla s krátkým mikádem těsně na ramena. Své typické dlouhé vlny tak vyměnila za jeden z největších vlasových trendů a neprohloupila. Začátkem letošního roku při udílení cen Zlatých glóbů nový účes v podobě mikáda vynesly také herečky Jennifer Aniston, Naomi Watts, Ayo Edebiri nebo Emma Stone.

Svým kadeřím ulevila také Agáta Hanychová. Po letech se zbavila prodloužených vlasů a pochlubila se svým fanouškům na Instagramu šmrncovním mikádem. Jak ale sama uvedla, není jisté, jak dlouho u krátkého střihu vydrží.

Mikádo po ramena nebo krátké, s ofinou nebo bez...

Letos je kladen důraz hlavně na přirozenost. Skvěle tedy bude vypadat nedbalé mikádo, které po ránu upravíte pouze prsty. Žhavým trendem pro letošní sezonu je takzvaný le petit bob. Tedy co nejkratší možná verze mikáda, která většinou končí na úrovni lícních kostí. Také ofina v kombinaci s mikádem bude vypadat naprosto skvěle. Ofinu můžete zvolit vzdušnou prostříhanou, trendy je ale také hustá a zarovnaná ofina, vedle nešlápnete ani s patkou.

Ať už zvolíte mikádo s délkou po ramena, sestříhané nebo kratší verzi po uši, rozhodně budete vypadat trendy a šik. Tento účes nabízí opravdu velkou škálu variant a je jen na vás, kterou si vyberete. Než se ale rozhodnete své dlouhé kadeře ostříhat, poraďte se se svým kadeřníkem. Ten vám pomůže určit, který typ mikáda pro vás bude ten nejlepší.

Jednoduchá úprava

Další výhodou je, že tento střih není vůbec složitý na úpravu. Mikádo můžete vyfoukat přes kulatý kartáč a konečky můžete vytvarovat pomocí gelu nebo pěnového tužidla. Velkou parádu ale uděláte, když mikádo upravíte pouze pomocí prstů. Pokud si přejete střihu dodat na objemu, stačí se předklonit a do vlasů zespoda nastříkat lak na vlasy. Víc už je pak nepročesávejte, pouze upravte rukama.

Velký výběr přípravků pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová