Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Účes podle Daenerys ze seriálu Hra o trůny: Jak ho zvládnout doma?

Video se připravuje ...
Jak si zaplést copy, které nosí Daenerys ze seriálu Hra o trůny?
VIDEO: Adam Balažovič
7. října 2017 | 06:00

Pokud patříte mezi světovou většinu a hltáte seriál Hra o trůny, určitě potají obdivujete nádherné vlasy hlavní hrdinky Daenerys Targaryen. Jak si učesat podobný účes, se dozvíte ve videu!

V poslední sérii nosila převážně vlasy v culíku, který byl tvořen propletenými copy. Je nám ale jasné, že doma bychom to rozhodně nezvládly. Zvolily jsme tedy trochu jednodušší a v reálném životě nositelnější variantu. Jak na to, to nám ukázala kadeřnice Nela Matýsková ze salonu Petry Měchurové.

 3700873:gallery:true:true

Vlasy jako Daenerys

Základem jsou umyté vlasy vyfoukané dohladka. Účes se nejlépe hodí pro dlouhé nesestříhané vlasy. Já mám vlasy dlouhé, ale sestříhané. I tak šel účes dobře vytvořit. Důležité je vlasům dodat texturu a objem. K tomu skvěle poslouží pudr do vlasů.

Vlny jsou pro Daenerys typické. Vlasy proto natočte pomocí kulmy směrem od obličeje. Snažte se o větší, volnější vlny. Začněte od spodních pramenů. Vlnobití můžete podpořit opět pudrem. Vlny podpořte ještě pudrem pro objem.

Jak na copy?

Teď přichází na řadu ta těžší část. Pěšinku udělejte uprostřed a začněte plést copy. Obrácený francouzský cop začněte hned u čela, plete se tak, že prameny místo přes sebe shora dáváte pod sebe. Lépe to pochopíte z videa.

Upleťte dva copy z horních vlasů a dva copy ze spodnější vrstvy vlasů. Každý z nich si zafixujte pinetkou. Vrchní dva copy spojte uprostřed gumičkou, tu schovejte pod pramen vlasů. Dva spodní copy napojte na horní pramen a opět zagumičkujte.
Pro ležérní look a větší objem copy mírně uvolněte a povytahujte pár pramínků okolo obličeje. Na závěr účes přelakujte!

Autor: Lucie Houdková