Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Make-up trendy pro letošní podzim: Extravagantní linky, metalické stíny i lesk na rty

3. října 2017 | 10:00

Jak teplota klesá dolů, vyprchávají poslední zbytky opálení a nastává nejvyšší čas začít trochu experimentovat s make-upem. Zatímco v létě jsme si vystačily s leskem na rty a řasenkou, na podzim je to žalostně málo. Trendů v líčení je na toto období spousta – určitě si vyberete!

Letošní podzim bude patřit hlavně dokonale vykresleným rtům. Lesk z kabelky ještě nevytahujte, bude se hodit na rozjasnění, ale rozhodně byste se měla poohlédnout po nějaké výraznější rtěnce. Pokud si nemůžete vybrat tu pravou, pak zkuste naprostý hit letošního podzimu, a sice rty ve dvou tónech. Že to nevypadá vůbec špatně, vám dokážeme ve fotogalerii:

Červená rtěnka

Červená rtěnka je stálicí a z módy nikdy nevyjde, to je prostě dané! Jak ji nosit přes den a nevypadat, jako že se zrovna chystáte do divadla? Aby make-up vypadal neformálně, držte se se zbytkem líčení při zemi. Žádné konturování, jen lehká tvářenka a řasy projet řasenkou.

3697409:gallery:true:true

Hnědá rtěnka je zpět!

Jestli červená není nic pro vás, zkuste hnědé odstíny – ano, devadesátky jsou zpět! S tímto odstínem je to ale trochu ošemetné. Je těžké trefit ten perfektní zrovna pro vás, abyste v něm nevypadala mrtvolně, aby nebyl ani příliš tmavý, ani příliš světlý. Musíte si ho zkrátka vyzkoušet. Nic jiného bohužel nefunguje.

Nezoufejte, ještě můžete sáhnout po mauve odstínu, který je něco mezi hnědou, růžovou a fialovou. Slušet bude všem! Tento odstín použijte i na oči. Hodit by se vám k tomu mohla nová paletka stínů. Recenzi na ni najdete ve videu:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Rose paletka stínů a oční krém pro všechny typy pleti • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

Nezapomeňte na tvářenku

Léto je nenávratně pryč, ale nemusíte se úplně vzdát letního looku – bronzer můžete použít i místo tvářenky. Abyste ale byla trendy, ten se zlatavým leskem odložte na příští léto a zvolte matný. Rozjasněný efekt dodejte rozjasňovačem naneseným nad lícní kosti a nad zobáček horního rtu.

S podzimem nezapomínejte ani na tvářenku, která vám dodá mladistvý look. Odstínům ani intenzitě se meze nekladou. Jen nezapomínejte na to, že pokud zvolíte například výraznou tvářenku i rtěnku, měla byste oči zvýraznit jen řasenkou – a naopak.

3698137:gallery:true:true

Autor: Lucie Houdková