Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Seznamte se s nejmenší beauty blogerkou, která měří pouhý metr

Video se připravuje ...
Blogerka Michaela Davert (18) trpí nemocí křehkých kostí a měří pouhý metr.
VIDEO: Youtube,.com/FunSizedStyle
1. července 2017 | 06:00

Sociální sítě se staly místem, kde se boří tradiční standardy krásy a stereotypy. Jednou z dívek, které se o to snaží, je i Američanka Michaela Davert (18) trpící nemocí křehkých kostí. A my jí tleskáme, protože krása nezná hranic!

Pokud sledujete blogerskou scénu – a nejen tu českou – možná vám neunikla nová beauty blogerka Michaela Davert. Trpí nemocí Osteogenesis imperfecta, které se říká nemoc křehkých kostí. Za svůj život si už protrpěla 90 zlomenin a 25 operací a kvůli této genetické poruše měří asi 80 cm. Je jí osmnáct let a v současnosti jsou její kosti silnější. Přesto zůstává odkázána na kolečkové křeslo. Ale to ji neodrazuje od toho, užívat si života plnými doušky.

Její matka Melissa trpí stejnou genetickou poruchou a na svou dcerku je právem hrdá. Je podle ní zdrojem inspirace pro další lidi v těžké situaci, protože Michaela dokáže překonat překážky, které jí přinesl osud, a žít šťastný život i navzdory tomu. Její velkou vášní je make-up a rozhodla se to ukázat celému světu na svém profilu na YouTube Fun Sized Style.

Co jí dodalo odvahu k tomu, postavit se před kameru? "V profesi make-up artistky nevidíte dívky s postižením, a to jsem chtěla změnit, stát se novou tváří a vzorem pro mladší holky a prostě se tím bavit," řekla Michaela. Ve svých videích zkouší kosmetické novinky a svým fanouškům dává kosmetické tipy. Jejím cílem je dodat sebevědomí i dalším lidem, kteří nepasují do stereotypních standardů krásy. 

Najdete tam i video, ve kterém vysvětluje, jakou nemocí vlastně trpí. Michaela je odkázána na kolečkové křeslo a má velkého pomocníka v podobě fenky Chloe, která jí během make-up tutoriálu přináší to, co potřebuje. Podívejte se na její nejnovější video:

Video se připravuje ...
Blogerka Michaela Davert (18) trpí nemocí křehkých kostí a měří pouhý metr. • VIDEO: Youtube,.com/FunSizedStyle

V současnosti studuje marketing na univerzitě a do budoucna má velké plány. Chtěla by navrhnout kolekci oblečení pro malé lidi. "Musím si totiž kupovat dětské oblečení, ale tričko s Disney potiskem a třpytkami se nehodí pro každou příležitost," dodává.

Autor: luh