Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Modré linky, které nosila Diana, jsou zase v módě. Jak v nich zazářit?

Video se připravuje ...
50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes.
VIDEO: Profimedia
30. září 2017 | 06:00

Modré linky, modré stíny a modré řasenky. Líčení, které bylo populární v devadesátých letech a na přelomu tisíciletí, upadlo dlouho v nemilost. Teď se znovu vrací na výsluní. Jak nosit modré linky a nevypadat jak od kolotočů?

Když se řeknou modré linky, kdekomu se vybaví pomněnkově modré oči princezny Diany, které zvýrazňovala právě modrou tužkou na spodní lince oka. Kvůli jejímu postavení jí však bylo doporučeno, aby se držela spíše střídmějšího makeupu, a tak modré linky přestala nosit.

Jedním z nejvýraznějších letošních trendů v líčení  se staly právě modré a tyrkysové linky na spodní linii oka. Barvu si můžete vybrat podle libosti od zelené přes tyrkysovou až k nebesky modré. Volte podle odstínu vašich duhovek. Hnědoočkám bude slušet každá barva. Modré oči podtrhne právě nebesky modrá a pro zelené oči zvolte tyrkysovou.

Linku si můžete nakreslit na vnitřní linku oka. Pokud máte citlivé oči nebo nosíte čočky, vnitřní lince se vyhněte a linku nakreslete více směrem ven od oka. Když k barevné tužce zvolíte rozjasňující stíny, úzkou černou linku na horním víčku, můžete si dovolit tento makeup i do práce. Dejte si ale záležet, aby pak zbytek makeupu příliš nekřičel. Rtěnku i tvářenku volte raději v umírněnějších tónech.

Jestliže si troufáte na větší divočinu, se stíny na horním víčku se nemusíte držet u země! Perleťové stíny přitáhnou ještě více pozornost na oči a zářivě červená matná rtěnka celý look jen podtrhne!

Inspirujte se, jak linky nosit! Více ve fotogalerii: