Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ženy versus muži: Jak se měnil styl oblékání v průběhu 100 let?

Video se připravuje ...
100 let módy: Ženy versus muži
VIDEO: Youtube.com/GlamVideoStudios
1. září 2017 | 06:00

Sto let módy nás neomrzí! Tentokrát se můžete podívat na srovnání dámského a pánského stylu. Začínáme v roce 1915! Jaká éra je pro vás nejstylovějším vítězem?

 

Od galantního muže s knírkem přes slamák s motýlkem až k džínům o jednu velikost větším a nagelovaným vlasům v devadesátkách. Z pánského módního stylu se postupně více a více vytrácela elegance a nahrazovalo ji pohodlí.

Vybraly byste si muže z dvacátých let s vytříbeným stylem, nebo spíše uvolněného chlapíka s účesem á la Jarda Jágr? Po zhlédnutí videa jsme docela rády, že se do pánských šatníků navrací elegance. Někteří muži by si mohli už konečně uvědomit, že košile a oblek mají až magickou moc, co se týče vzhledu.

Tipnete si, co frčelo u mužů v padesátých letech? Napovíme vám: styl napomádovaného Johna Travolty! Ale o deset let později to byl naprostý propadák. I když – monochromní outfity si opět nacházejí místo v módě.

Naproti tomu dámský outfit působí dojmem elegantní první dámy. A sedmdesátky? Ještě že je to už minulostí, hlavně u mužů! Nicméně móda se stále vrací, takže jeden nikdy neví. 

A co vy? Nosila jste v osmdesátkách barevné stíny a několika vrstvami přelakované vlasy? 

Autor: Lucie Houdková