Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Neslíbatelné rty: Jak to udělat, aby vám obyčejná rtěnka vydržela celý den?

  • 15. srpna 2017 | 06:00

    Výrazná rtěnka může zvednout sebevědomí a zlepšit den! Jak ale zařídit, aby vaše oblíbená hydratační rtěnka vydržela na rtech déle než do prvního hrnku kávy? Vyzkoušejte naše tipy!

  • Příprava se počítá!

    Než se rozhodnete na rty nanést výrazně červenou nebo růžovou, uvědomte si, že je třeba mít rty hladké. Toho docílíte díky speciálním peelingům na rty. Výrazná rtěnka na rozpraskaných rtech totiž není nic hezkého! Pokud žádný peeling nevlastníte, můžete si smíchat cukr s medem, nanést směs na kartáček a jemně jí rty masírovat. Rty budou hladší, rtěnka na nich více ulpí a výsledek bude oslnivý!

     

    Dopřejte si jednou za čas peeling rtů.
    Autor: istockphoto.com

  • Korektor nejen pod oči

    Stejně jako můžete prodloužit výdrž očních stínů bází, můžete to samé udělat s rtěnkou. Na rty před aplikací rtěnky naneste korektor. A aby se rtěnka nerozpíjela do jemných linek okolo rtů, naneste korektor i těsně okolo rtů. Dbejte ale na to, aby byl perfektně zapracovaný do make-upu a nevznikly nevzhledné přechody.

     

    Korektor můžete použít i na celé rty.
    Autor: istockphoto.com

  • Nevynechávejte konturku

    Konturka je nerozlučným dvojčetem rtěnky. Bez ní nalíčení nebude nikdy tak perfektní. Nejenže díky ní precizně vykreslíte koutky i zobáček na horním rtu, ale i zabrání rozpíjení rtěnky do maličkých vrásek okolo rtů. Nemusíte ale zůstat jen u orámování rtů! Pokud konturku nanesete na celé rty, prodlouží výdrž rtěnky.

     

    Nezapomínejte na konturku!
    Autor: Shutterstock.com

  • Obtiskávejte

    První vrstvu rtěnky obtiskněte do papírového kapesníku. Tuto radu jste slyšely mnohokrát, ale prostě funguje! Poté můžete nanést další vrstvu rtěnky nebo udělat ještě další mezikrok...

     

    Obtisknutí rtěnky do kapesníčku je klasika!
    Autor: istockphoto.com

    Jak si vybrat červenou rtěnku? Poradí vizážistka:

    Video se připravuje ...
    Zeptaly jsme se vizážistky, podle čeho si vybrat červenou rtěnku • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • Pudr

    Po obtisknutí přichází na řadu pudr – transparentní! Naneste ho opatrně prsty nebo štětcem na první vrstvu rtěnky. Poté naneste ještě jednu, finální. A můžete vyrazit, téměř... 

    Transparentní pudr je skvělým pomocníkem.
    Autor: istockphoto.com

  • Fixátor rtěnky

    Jak z obyčejné rtěnky udělat neslíbatelnou?
    Autor: shutterstock.com

    Závěrečnou tečkou jsou speciální produkty, které rtěnku zafixují – fixatéry. Seženete je u několika značek a používají se jako poslední vrstva na rtěnku. Prodlouží trvanlivost rtěnky a zabrání tomu, aby se obtiskávala. Zní to jako sen, že? Jedinou nevýhodou je to, že některé rty dost vysušují, tudíž se nehodí pro každého a na každodenní používání. 

    Inspiraci, kde produkty seženete, najdete ve fotogalerii:

Autor: Lucie Houdková
Diskuse ke článku
.