Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemoc, která jí ničí život: Američanka má na těle šest tisíc nádorů!

14. srpna 2017 | 06:00

Američanka Libby Hufferová z Fort Wayne v Indianě to neměla v životě jednoduché. Trpí totiž vrozenou neurologickou poruchou neurofibromatózou I. typu, následkem čehož se na jejím těle tvoří velké množství nezhoubných nádorů. 

Ještě nedávno jich měla na těle neuvěřitelných šest tisíc. Jen stěží si šlo představit, jak by žena vypadala, kdyby nebyl její obličej posetý záplavou hrbolků. Libby měla velké štěstí, protože se před třemi měsíci lékařům podařilo odstranit z jejího těla prvních tisíc nádorů průkopnickou chirurgickou metodou. Díky ní byla část nádorů z oblasti břicha a obličeje odstraněna a ještě zabraňuje vzniku nových nádorů. 

Aby se mohla operace uskutečnit, bylo potřeba dát dohromady nemalou sumu peněz. To se díky veřejné sbírce podařilo, a tak dnes může Libby vyjít na ulici beze studu, což je pro ni neskutečná úleva. Kvůli svému vzhledu byla vždy nežádoucím terčem pozornosti a zažila si nejen posměšky okolí, ale i drsné a útočné poznámky od neznámých lidí.

Libby se chystá na další operaci, která odstraní další nádory, ale už teď říká, že změna, kterou prodělala, je obrovská. Nikdo si prý neumí představit, jak těžké je žít s takovým stigmatem.

Autor: pas
Video se připravuje ...