Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

4 kroky k perfektnímu líčení: Vizážista radí, jak ho zvládnout i doma

Video se připravuje ...
Vizážista Tomáš vám poradí, jak na perfektní make-up v pouhých čtyřech krocích.
VIDEO: Adam Balažovič
16. února 2015 | 12:00

Toužíte po perfektním nalíčení? Podle odborného vizážisty značky Dermacol Tomáše to v klidu zvládnete doma. Důležité je jen vědět, jak na to, a nevynechat ani jeden krok. Poradíme vám, jak se i ve své koupelně zvládnete dokonale nalíčit za 5 minut.

Základem pro nanesení bezchybného make-upu je čistá, odlíčená pleť. Ať už se líčíte na večerní akci nebo ráno do práce, nikdy nezapomeňte pleť ošetřit, aby byla bez nečistot nebo ranní mastnoty.

Než přistoupíte k samotnému líčení, nezapomeňte také na pleťovou péči v podobě denního nebo hydratačního krému.

Krok 1

Prvním krokem k perfektnímu líčení je podkladová báze, tedy speciální průhledný gel, který se na pleť nanáší před aplikací make-upu. Má totiž vlastnost vyhlazovat nerovnosti pleti, fixovat líčení a prodloužit jeho trvanlivost.

Krok 2

Dalším krokem, který předchází nanesení make-upu, je potlačení nedokonalostí pleti pomocí korektoru. Ideální je vybrat si paletku, která obsahuje všechny barevné korektory, pomocí kterých skryjete všechny barevné nesrovnalosti, jako jsou začervenání nebo tmavé kruhy pod očima.

Krok 3

Nyní přistupte k samotnému nanesení make-upu. Aplikujte ho ideálně štětcem nebo houbičkou, protože tak vypadá nejpřirozeněji. Nezapomeňte make-up nanést také směrem na krk a dekolt. Kůže kolem očí je velmi tenká a citlivá, a proto na ni nepatří make-up, ale korektor.

Krok 4

Posledním krokem je nanesení sypkého pudru, který slouží k fixaci vašeho líčení. Sypký pudr je na pleti prakticky neviditelný, a proto se k tomuto účelu hodí mnohem lépe než pudr kompaktní. Nanášejte ho velmi zlehka objemným štětcem na pudr.

Nyní už stačí líčení doladit podle toho, na jakou událost se chystáte. Na běžné nošení poslouží například řasenka a jemná rtěnka, na večerní výrazná linka nebo kouřové líčení a třpytivý lesk.

Autor: brig