Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Konturování obličeje: Víte, jak pracovat s bronzerem, kam patří rozjasňovač a kam tvářenka?

Video se připravuje ...
Konturování obličeje krok za krokem vás naučí vizážista Tomáš Vida
VIDEO: Adam Balažovič
4. července 2015 | 06:00

Konturování dokáže s vaším obličejem doslova zázraky. Pomocí vhodně zvolených produktů totiž dokážete potlačit drobné nedostatky tváře, a naopak dáte vyniknout jejím přednostem. Musíte ale vědět, jak při konturování postupovat a jaké produkty kam nanášet. Poradíme vám, jak na to!

Nikdy nevynechávejte krém

Základní částí konturování obličeje je samozřejmě ošetření a připravení pleti na líčení, a to v podobě nanesení hydratačního krému, který byste nikdy neměla vynechávat.

Dalším krokem je podkladová báze pod make-up, která má schopnost vyhladit jemné vrásky, stáhnout póry, a připravit tak pleť na nanášení make-upu, který je pak rovnoměrný a dokonalý. Navíc také prodlužuje výdrž líčení, takže make-up není nutné v průběhu dne výrazně opravovat.

Konturovat začněte make-upem

Dermacol Voděodolný extrémně krycí make-up Cover, 149 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
Obličej začněte stínovat pomocí tmavého make-upu. Důležité je podtrhnout lícní kosti, takže tmavý make-up použijte hlavně na spánky, jemně u linie vlasů a pod lícní kost. Pokud potřebujete například zúžit nos, použijte tmavý make-up také na jeho strany. Nakonec ho velmi lehce zapracujte houbičkou, aby se ztratily ostré kontury.

Nyní si vezměte na pomoc světlý konturovací make-up. Ten musí být světlejší, než je váš přirozený tón pleti, aby dal vyniknout těm rysům obličeje, které chcete zvýraznit. Zpravidla se tedy nanáší na střed tváře, který chceme mít "otevřený" a k němuž chceme přitahovat pozornost. Použijte ho proto do středu čela, na hranu nosu a do středu brady. Stejně tak ho naneste na lícní kosti a v oblasti pod očima.

Když zesvětlujete oblast pod očima, je potřeba nejen "maskovat" kruhy pod očima, ale i vytvářet úzký trojúhelník od očí až do středu tváře. Tím se oblast pod očima krásně prosvětlí a líčení přitom bude působit přirozeně.

Nezapomínejte ani na BB krém a korektor

Dermacol 4-barevná paleta korektorů a rozjasňovače, 169 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
Jakmile obličej vymodelujete pomocí make-upu, nepřekrývejte ho již dalším make-upem. Kvůli jeho krycí schopnosti by se vám konturování totiž mohlo snadno ztratit, a navíc by mohlo být nepříjemné mít na obličeji velkou vrstvu produktů. Mnohem vhodnější je proto takto připravenou tvář rozpracovat lehkým BB krémem, který sjednotí přechody, ale z líčení se vám kontury neztratí.

Po nanesení BB krému ještě proveďte drobné opravy, na které make-up nestačil. Vhodné je například neutralizovat tmavé kruhy pod očima pomocí krémového žlutého korektoru, který je velmi lehký a nevytváří žádnou vrstvu. Nakonec základ líčení zafixujte pomocí štětce sypkým, bezbarvým, transparentním pudrem, který nevytvoří na pokožce žádnou vrstvu ani ji neztmaví, ale pouze líčení zafixuje a obličej zmatní.

Bronzer, rozjasňovač a tvářenka

Dermacol Tvářenka s rozjasňovačem, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
Nyní je nejvyšší čas podtrhnout vámi nanesené kontury pomocí bronzeru a rozjasňovače. Bronzer velmi zlehka nanášejte tam, kde jste předtím použila tmavý make-up, takže k linii vlasů, pod lícní kost, na spánky a na boky nosu.  Rozjasňovač nanášejte menším štětcem a použijte ho na vrcholky lícních kostí, které potřebujete zdůraznit, na hranu nosu a lehce pod obočí. Nakonec na lícní kosti naneste růžovou tvářenku, která podtrhne a oživí celé líčení.

Autor: brig