Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

30 ikonických šatů, na které se nikdy nezapomene!

18. března 2016 | 06:00

Slavné ženy nám na červených kobercích i ve filmech neustále předvádějí nádherné róby, o kterých každá z nás tajně sní. Jen o některých z nich však můžeme říct, že ovlivnily módní průmysl a zapsaly se navždy do módní historie.

2634743:gallery:true:trueKdyž se řekne "ikonické šaty", vybaví se nám jako první úzké černé šaty Givenchy, které oblékla legenda Audrey Hepburn. Francouzský návrhář je tehdy vytvořil speciálně pro roli ve filmu Snídaně u Tiffanyho. Jednoduchý střih, elegantní rukavice, vyčesaný drdol a náhrdelník z perel se tehdy staly módním symbolem 60. let. 

Nesmíme ale zapomenout ani na rozevláté bílé koktejlky, kterými nás oslnila Marilyn Monroe ve snímku Slaměný vdovec. Legendární šaty od Williama Travilly se v roce 2011 vydražily za neuvěřitelných 5,6 milionu dolarů.

Tím to ale rozhodně nekončí! Do módní historie se nesmazatelně zapsaly také šokující sametové šaty z ateliéru Versace, ve kterých celý svět ohromila herečka Liz Hurley, nebo odvážné zelené šaty stejného původu, ve kterých Jennifer Lopez v roce 2000 ozdobila předávání hudebních cen Grammy.

Podívejte se na všech třicet ikonických šatů! Které jsou podle vás ty nejlepší?

Sledujte i další módní trendy!