Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejkrásnější večerní róby na ples: Pořídíte je už za 600 korun!

13. ledna 2016 | 06:00

Plesová sezona již odstartovala, a tak je nejvyšší čas pořídit si zbrusu nové večerní róby na zimní bál. Vybraly jsme pro vás ty nejkrásnější dlouhé šaty, ve kterých se proměníte v královnu tanečního parketu.

Co je trendy?

Mezi slavnými ženami i letos frčí odvážné šaty s průstřihy, síťovinou a výstřihy až k pupíku. K nám však tento trend ještě nedorazil, takže sexy šaty po vzoru JLo budete shánět těžko. U nás stále ještě hraje prim rafinovanost! To znamená, že hluboké výstřihy a vykukující pupík na českém plese jen tak neuvidíte. Svůdná a nepřehlédnutelná můžete být i v šatech s odhalenými zády, jedním nebo oběma rameny nebo s krásně vyrýsovaným úzkým pasem.

H&M, 1799 Kč
Autor: archiv firem

Při výběru barvy máte poměrně volnou ruku. Chybu samozřejmě neuděláte s nadčasovou černou, oblíbenou temně modrou nebo výraznou vínovou. Pokud se chcete odlišit, blýskněte se v metalických, rudých nebo flitrových šatech. Zapomeňte na bílou, která patří na svatbu, nikoliv na ples!

Zapomeňte na...

Není ples jako ples! Pokud se chystáte na ples obyvatel vaší vesnice, v róbě a
rukavičkách budete k smíchu. Platí pravidlo, že můžete být maximálně o jednu úroveň výš, než je standard konkrétní společenské akce. Přesto nikdy nechoďte na ples v krátkých šatech nad kolena, balerínkách ani botách s otevřenou špičkou. Naprosto zapovězeny by měly být i velká kabelka, kterou běžně nosíte do práce nebo do města, a hodinky, které dámy k večerní róbě nenosí.

Velkým problémem bývá i svrchní vrstva, ve které v zimě na ples přijdeme. Za žádnou cenu to totiž nesmí být bunda, i když ji hned v šatně schováte. Přes šaty oblékněte kabát nebo kožíšek!

Správné oblečení na formální ples

Když se chystáte na formální ples, vždy volte dlouhé šaty a k nim lodičky s uzavřenou špičkou. I k šatům sahajícím až na zem nezapomínejte obléknout tělové punčocháče bez lesku. Pokud je konkrétní ples více formální, hodí se k šatům přidat ještě rukavičky.

S šaty ještě slaďte psaníčko a vyberte si ty nejlepší šperky, které doma máte.

Vyberte si večerní šaty v naší fotogalerii: