Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oblečte se do barev jara: Nebesky modrá je hit!

27. března 2016 | 06:00

Společnost Pantone určila letos dvě barvy roku. Jsou to pudrově růžová a nebesky modrá. Obě barvy můžete kombinovat nebo nosit každou zvlášť. Poradíme vám, jaké kousky ve světle modré si můžete pořídit a kde.

Pánský a dámský svět

Světle modrá patří mezi univerzální barvy, které mohou nosit ženy i muži. V roce 2016 se tak budou alespoň v oblasti módy smazávat genderové rozdíly mezi pohlavími. Kromě toho má nebesky modrá uklidňující účinky jak na nositele, tak i na okolí.

Pokud dáváte přednost pánskému stylu, kombinujte ji s černou nebo šedou. Ve spojení s ryze ženskými odstíny, jako jsou pudrově růžová, meruňková nebo mentolová, zase vytvoří něžný a romantický model. Skvěle vypadá také spojení různých odstínů modré, které vytvoří nevšední outfit vhodný pro všechny příležitosti.

Odhalí vše!

Jak je známo, světlé tóny jsou neúprosné a odhalí i tu nejmenší nedokonalost. Proto se vyvarujte nošení bledě modré u partií, které chcete skrýt. V případě, že se i tak nebudete ve světlém odstínu cítit dobře, vsaďte na doplňky. Obchody jsou plné aktuálních kolekcí, kde najdete nespočet nebesky modrých kabelek, bot nebo třeba šátků.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Sledujte i další aktuální módní trendy!