Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tento týden v Ulici: Domácí násilí u Karly, dusno u Gábiny, zfackovaná Vanda

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
27. února 2023 | 06:00

Napjatých nervů a vyhrocených situací bude tento týden zase v Ulici až dost. Vendula řeší Pavla, který se zakoukal do Martiny, a snová plán s Ájou. U Máry to vezme také rychle obrat k horšímu a Vanda bude taky pořádně vyděšená a dostane co proto.

Dobrá kamarádka je k nezaplacení, zvláště když řešíte docela ožehavý problém. To zjišťuje také Vendula, jež má v poslední době pocit, že se manžel Pavel chová jinak, divně, podezřele. Její ženská intuice už vyhlásila poplach prvního stupně, byť se nic dramatického neděje. Vendule ale stačí jen náznaky. Od chvíle, kdy do jejich životů vstoupila Kateřinina dcera Martina, se Pavel prostě změnil. Navíc se kolem Martiny docela často motá. Vendula proto zavolá SOS své nejlepší kamarádce Áje, aby se jí svěřila a současně ji požádala o radu, co s tím.

Mezi Gábinou a jejím pubertálním synem Šimonem to v poslední době docela vře. Čím více Gábina nutí Šimona k zodpovědnosti a zapojení do domácích činností, tím více Šimon vzdoruje, byť později dá mámě obvykle za pravdu. Bohužel to dospěje do bodu, kdy do synovy výchovy začne aktivně zasahovat i táta Hynek, jenž dosud trávil se Šimonem čas hlavně o víkendech. S tím je ale konec. Hynek chce mít dokonalý přehled o všem, co se děje. To však způsobí jen další dusno u Gábiny doma.

Podívejte se na fotky k novému týdnu v Ulici:

Vyřešit manželskou krizi se nepodaří, pokud je jeden z partnerů natlakovaný jako papiňák před výbuchem. To zjišťují také Karla a Mára, kteří se snaží zachránit manželství poznamenané Karlinou nevěrou. Mára by rád udělal za vším tlustou čáru a Karle, kterou stále miluje, odpustil. Jenže zatím to prostě nedokáže. Stále to v něm hlodá, pořád nechápe, proč to Karla udělala, co jí v manželství chybělo. Teď to u nich zajde tak daleko, že naštvaný Mára během hádky popadne první věc, která mu přijde pod ruku, a mrští jí po Karle.

Vanda se dostala do bodu, kdy si uvědomuje, že bez cizí pomoci se ze svého současného průšvihu už nedostane. Ale na koho se obrátit? Přiznat vše Luďkovi, který má dost starostí s dětmi, a tak si cení toho, že doma je klid? Nebo to znovu zkusit přes mámu a doufat, že ji zase zachrání? Vanda nakonec zvolí pro ni menší zlo. Přesto má hodně nahnáno, protože si uvědomuje, že to nebude jen tak. A jak se ukáže, bojí se oprávněně. Situace se totiž natolik vyostří, že padne i pořádná facka.

Člověk v úzkých je vděčný za jakoukoliv podporu. Vědomí, že v tom není sám, občas dokáže pravé zázraky. Ne každý ale umí pomocnou ruku přijmout. Uvědomuje si to také Michal Klíma, který náhodou odhalí Žofčino tajemství. Přestože ta před ním mlží a odpovědím na jeho otázky se různě vyhýbá, Michal se odradit nenechá. Ví, čím si Žofie doma prochází, jak velkému psychickému tlaku je kvůli tomu vystavena. Proto mu také hned dojde, že si Žofie bohužel zvolila cestu do pekel, aby z tíživé situace unikla.