Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Poslední týden v Ulici: Magdin tajný ctitel, Vandin snubní prsten a Lumír na ocet

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
13. prosince 2022 | 12:54

Tento týden je tím posledním před koncem roku a bude se samozřejmě linout ve vánočním duchu. Lásky a tajná přání se možná splní a možná dojde k velkým zklamáním. Sledujte, ať to nepropásnete.

Přijmout vlastní výzvu, která se nám vrátí jako bumerang, chce pěknou dávku odvahy. To si nyní uvědomuje také Magda, u níž jde do tuhého. Dnes má povečeřet s neznámým dárcem, který byl ochoten zaplatit za večer s ní požadovanou sumu, a tak vlastně splnit limit sbírky na podporu mobilních hospiců. V čase adventu, kdy myslíme i na pomoc potřebným, by na tom nemělo být nic divného. Jenže tahle večeře má malý háček. Magda absolutně netuší, s kým se setká, neboť dárce všude vystupuje pouze pod tajemnou přezdívkou.

Utajit před rodiči krizi s partnerem je téměř nadlidský úkol. Nepodaří se to ani Karle a Márovi, neboť Věrce stačí málo, aby chytila stopu a jako správný ohař se jí už nepustila. Když navíc dojde k nečekané souhře náhod, Věrka získá jistotu, že se mezi Karlou a Márou něco děje. Bohužel se to stane v čase adventu, kdy by rodina měla držet při sobě a chystat se na nejkrásnější svátky v roce. Věrka se této idylky ale nehodlá vzdát. Rozhodne se Karlu a Máru usmířit, byť moc dobře ví, že by se mezi ně plést neměla. Ke všemu na to půjde po svém, způsobem, jaký by do ní nikdo neřekl a jaký si koleduje o pořádný trapas.

Zamilovaní si občas myslí, že kvůli lásce je vše dovoleno, třeba i vybojovat si své štěstí na úkor někoho třetího. Přesně takhle se nyní chová Skyler, která si přeje, aby byli s Františkem a Chrisem zase jedna šťastná rodina. V cestě jí však stojí Bára, s níž teď František chodí. Přestože jí Skyler nic zlého nepřeje, její cíl je jasný – získat Františka nazpět. Využije proto každé příležitosti, jež se jí naskytne, aby dosáhla svého. Tím přivádí do rozpaků nejen Františka, pro něhož se stává časovanou bombou, ale také Báru, která už tuší, že tohle není jen tak.

Lumír má ohledně letošního Štědrého dne jasno. Rád by byl s celou svou rodinou i s těmi, na nichž mu opravdu záleží. Aby se mu jeho velké přání splnilo, postupně začne všechny zvát ke štědrovečernímu stolu i vymýšlet, kde se vlastně sejdou. Ve snu by ho přitom nenapadlo, že někteří z nich už mohou mít domluvený vlastní program, ve kterém s ním tak úplně nepočítají.

Tajná přání se plní právě o Vánocích, v kouzelném čase, kdy věříme na zázraky, ať jsme malými dětmi nebo již dávno dospělí. Své sny mají nejen Blanka a Evžen, u nichž je momentálně tématem číslo jedna dění kolem Adama, ale také Vanda, která touží po zásnubním prstýnku. Ráda by dostala Luďka do chomoutu, protože takovou partii si rozhodně nemíní nechat proklouznout mezi prsty. Dokonce i hvězdy jsou na její straně, což ji jen povzbudí. Teď už zbývá jediné – zařídit, aby se Luděk konečně vyslovil. To může nastat překvapivě již velmi brzy. Vanda totiž objeví indicii, podle níž je nad veškerou pochybnost jasné, že se něco chystá.