Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tento týden v Ulici: Lumírova nová známost, Vítkův verdikt a Bedřichovo mužství

25. října 2021 | 06:00

Tento týden se můžete těšit na Lumírovo sblížení s úplně novou ženou, se kterou ho dá dohromady paradoxně vzpomínka na Světlanu. Vítek se po úmorných bojích se šéfem snad konečně dostane k verdiktu a Bedřich bude po chemoterapiích bojovat se svým mužstvím. Jak to všechno dopadne a co dalšího vás tento týden čeká?

Magda nedokáže mlčet, když má pocit, že se jejím studentům děje nějaká křivda. S Mojmírem Kalinou jsou na ostří nože od chvíle, kdy Magda zjistila, že obávaný fyzikář tlačí talentovanou studentku Anežku Klímovou do fyzikální olympiády, i když ta by z toho nejraději vycouvala. Teď se to mezi nimi vyhrotí ještě víc, neboť Magda začne za Anežku plamenně bojovat. Mezi Pečenkovou ženou Martou a mámou jeho nemanželské dcery Jany Dianou je to hodně napjaté. Marta na Dianu žárlí, i když ta ji v minulosti několikrát ujistila, že žárlí naprosto bezdůvodně, že o jejího Vladimíra opravdu neusiluje. Marta jí to však nevěří a ve všem, co Diana udělá, vidí nějaký skrytý záměr, jak ji před ostatními shodit a získat si jejího muže. Diana se dokonce pokusí o vstřícný krok, aby se kvůli Janě vzájemné vztahy trochu zlepšily. Přestože se zdá, že je vše na dobré cestě, co nevidět dojde k pořádnému výbuchu, kdy Martě povolí nervy právě kvůli Dianě.

Mezi Vítkem a šéfem se před pár dny rozpoutala nelítostná válka, jež nemůže skončit jinak než odchodem jednoho z nich z pobočky. Kdo to nakonec bude? Vítek, kterého šéf šikanuje od chvíle, kdy na pobočku nastoupil, neboť chce jeho místo pro svého známého, nebo samotný šéf, jenž má sice velmi dlouhé prsty, ale v poslední době kolem sebe kope čím dál víc a ztrácí nervy, protože i jemu jde nyní o hodně? Atmosféra na pobočce by se dala krájet, již brzy má padnout konečný verdikt.

Bedřich je pod obrovským tlakem již několik měsíců, od chvíle, kdy se dozvěděl, že má rakovinu prostaty. Během léčby si sáhl na dno, ale lépe na tom není ani poté, co mu chemoterapie skončily. Teď bojuje s vedlejšími účinky, které se dotýkají jeho mužství. K tomu se mu čím dál více komplikují vztahy se čtyřletou dcerou Ladou kvůli plánům její matky Jindry. Lumír se v poslední době snaží vyrovnat se se Světlaninými narozeninami, prvními po jejím náhlém skonu, i s blížícím se prvním výročím Světlanina odchodu na věčnost a s trably s Lexíkem, kterého nebaví nic jiného než on-line hry. O co více Lumír při Lexíkově výchově tápe, o to bolestněji si uvědomuje, jak jemu i ostatním Světlana chybí. Právě vzpomínka na Světlanu Lumíra nyní překvapivě sblíží s jinou ženou, s níž stráví příjemný večer, přestože ji téměř nezná.