Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velikonoce herců z Ulice: 300 vajec za jednu koledu, rodina aprílových šprýmařů a koledník s kytarou

31. března 2021 | 06:00

Seriál Ulice bude také slavit velikonoční svátky a stejně tak herečtí představitelé vašich oblíbených hrdinů. Každý na Velikonoce pohlíží trochu jinak. Záleží na tom, jestli jste z města, nebo vesnice, kde se tradice ještě docela dodržují. Jak to mají představitelé Magdy, Prokopa, Venduly a dalších?

Eliška Hanušová jako Bára

Hrdinové Ulice
Autor: tv nova

Slavíte Velikonoce?

Tradičně slavíme Velikonoce s rodinou na chalupě. Pečeme beránka a sem tam nabarvíme nějaké vajíčko, aby se neřeklo. Tyhle svátky máme takové decentní.

Duben je spojen také s aprílem. Podařilo se vám někdy někoho napálit?

My jsme taková rodina vtipálků, takže se většinou snažíme někoho z nás něčím napálit. Každý rok je to nějaký hloupý vtípek, kterým alespoň jednoho člena rodiny dostaneme.

Anežka Rusevová jako Vendula

Hrdinové seriálu Ulice
Autor: tv nova

Slavíte Velikonoce a popřípadě jak?

Velikonoce se snažím slavit alespoň symbolicky. Většinou je trávím na chalupě, a protože je jaro, tak mám i hodně práce na zahradě. To k tomu patří. Snažím se vždy nabarvit i nějaká vajíčka, když zapomenu koupit barvy, tak je nabarvím alespoň v cibulové slupce. Na vesnici koledníci totiž pořád chodí, takže pro ně musím mít připravenou koledu!

Máte nějakou velikonoční vzpomínku, která vám utkvěla v paměti?

Jako děti jsme chodili na koledu po okolních vesnicích. Byla nás pořádná parta. Jednou jsme vyšli asi v deset ráno a vrátili se okolo deváté večer. Rodiče už o nás měli strach. Nevím, kolik jsme tenkrát ušli kilometrů, ale vím, že jsme přinesli asi 300 vajec natvrdo.

Jak budete trávit letošní Velikonoce?

Co se týče těch letošních Velikonoc, tak se nechám překvapit. Pokud to jen trochu půjde a pustí nás do jiného okresu, ráda bych oslavila Velikonoce tradičně na chalupě...

Podívejte se na rozhovor s Anežkou:

Video se připravuje ...
Vendula z Ulice: Začne novou kariéru u sousedů v Německu? • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Markéta Stehlíková jako Karla

Markéta Stehlíková jako Karla
Autor: TV Nova

Slavíte Velikonoce?

Tento svátek obecně moc neprožívám.

Dodržovala jste někdy nějaké velikonoční tradice?

Když jsme byli malí, trávili jsme Velikonoce s babičkou a dědou na chalupě. Mělo to své kouzlo, ale to už je dávno. Teď se snažíme s dcerou alespoň nabarvit pár vajíček.

Napálila jste někdy někoho na apríla, nebo se spíš stáváte obětí žertíků?

Já se stávám de facto denně obětí nějakých žertíků, protože mám tendence všem všechno věřit. Často mě někdo napálí, ale zrovna na apríla bývám většinou připravená.

Podívejte se na rozhovor s Markétou:

Video se připravuje ...
Markéta Stehlíková: Karla to bude mít v Ulici hodně napínavé a nebezpečné • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

Rosťa Novák jako Luboš

Hrdinové Ulice
Autor: tv nova

Blíží se nám Velikonoce, slavíte je?

Dodržujeme rodinné tradice. Mám tři vnuky a ti vždycky babičku vyšlehají. To k tomu prostě patří. Tradičně také celá rodina společně barví vajíčka.

Máte nějakou oblíbenou techniku?

Ano, barvíme je v cibuli společně s lístky a trávou. Vždycky je krásné to překvapení po rozbalení, co z toho vzejde. Jsou taková nádherně batikovaná.

Blíží se také apríl. Pamatujete si, že by vás někdo někdy napálil?

Těch napálení bylo za celý život hodně. Ale dobře si pamatuji, když mi jednou na apríla maminka řekla, že jí vyrostly třetí zuby. Byla tak přesvědčivá, že jsem začal přemýšlet o tom, jaký zázrak to je, že se to ještě asi nikdy nikomu nestalo. Sežral jsem jí to i s navijákem.

Veronika Čermák Macková jako Magda

Láska, vztahy, drama a problémy, které se mohou týkat nás všech, to je seriál Ulice
Autor: tv nova

Slavíte Velikonoce?

Přiznám se, že od té doby, co nežiji s rodiči, tak se mi tento svátek vyhýbá. Velikonoce jsem slavila hlavně jako dítě. To k nám chodili strejdové ze všech koutů a lili na nás ty nechutné smradlavé parfémy. To se nedá zapomenout.

S dubnem je spojený i apríl, podařilo se vám někdy někoho napálit?

Když jsem byla malá, tak jsem řekla tatínkovi, že jsem rozbila telefon. Jenže pak jsem viděla, jak je z toho smutný, a došlo mi, že to vlastně vůbec nebylo vtipné, a hned jsem se přiznala. Tak to byl zřejmě můj první i poslední pokus o apríl.

Podívejte se na rozhovor s Veronikou:

Video se připravuje ...
Veronika Čermák Macková z Ulice: Přeji si uvíznout s manželem na opuštěném ostrově • VIDEO: tv nova

Ondřej Studénka jako Prokop

Láska, vztahy, drama a problémy, které se mohou týkat nás všech, to je seriál Ulice
Autor: tv nova

Slavíte Velikonoce?

Ano, pocházím z Moravy a tam se snažíme tradice držet. Aktuálně učím mého čtyřletého synka plést pomlázku. Velikonoce mám rád, je to hezký svátek.

Máte nějakou speciální velikonoční tradici?

Většinou beru s sebou na pomlázku i kytaru a společně při každé návštěvě zpíváme jednu či dvě velikonoční písně. Když jsem byl malý, pamatuji si, že jsme sprchovali děvčata. To je takový silný zvyk, možná víc na Slovensku než tady.