Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tento týden v Ulici: Potyčka mezi Ančou a Alicí a výsledky velkého vyšetřování

21. září 2020 | 10:35

Další týden velkých emocí je před námi. V Ulici bude zase pořádná mela. Vyšetřování šikany se rozšíří i mimo školní lavice, Jana bude bojovat s přijetím svého původu, a když se sejdou dvě ženské, které si nesednou, dojde na pořádnou šarvátku!

Jana sice našla svého biologického otce Vladimíra Pečenku, pravdu o sobě mu však neřekla. Bije se to v ní, je pro ni stále hodně těžké přijmout fakt, že je zčásti romského původu. To je také důvod, proč Pečenkovi neprozradila, jak se věci doopravdy mají. Dnes se však stane něco, co spustí lavinu velkých událostí v jejich životech. Kristýna se už nemůže dočkat, až bude plnoletá. Má své plány, do kterých rodiče rozhodně nepatří. Kvůli mámě je přece jen trochu pozmění, ovšem rodinná oslava a události u nich doma naberou takový spád, že se Kristýna rozhodne pro radikální řez ve svém životě.

Anča nemusí Alici od samého začátku, kdy se o ní a Bedřichovi dozvěděla. Teď na ni má navíc pifku kvůli Danovi. Alice mu totiž v dobré víře rozmluvila návštěvu psychologa, který by mu mohl podle Anči hodně pomoct. Není proto divu, že když se Alice připlete Anče do cesty, netrvá to dlouho a pořádně to mezi nimi křísne.

Božena Puklická už si se školní šikanou nevěděla rady a vše nahlásila na školní inspekci, ta rozjede velké vyšetřování. Na kobereček si pozve nejen samotné šikanátory – Jakuba a jeho partičku – ale šetření se dotkne i prozatímní ředitelky Landové, celé Otovy třídy, Otových kolegů i jeho blízkých. Co tohle všechno přinese? Jen co se Radek Mastný oklepal z nejhoršího, opět o sobě dává vědět. V poslední době docela často vysedává v hospodě, kde si vyřizuje účty se všemi, na které narazí. Tentokrát si nevybíravě podá Šárku, na jejíž místo provozní měl zálusk. Přestože v ní vidí snadnou kořist, nečekaně dostane přes prsty od jejího ochránce, od někoho, do koho by to vůbec neřekl.