Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z čeho ženy šílí? Tyto zlozvyky mužů nás totálně vytáčí!

  • 24. května 2020 | 06:00

    Milujeme je, ale jsou situace, kdy nás šíleně štvou a jejich chování nedokážeme pochopit. Zeptaly jsme se několika žen, jaké zlozvyky nejčastěji nemohou vystát u svých protějšků…

    Nikdo není dokonalý. Ani my, takže to samozřejmě nemůžeme chtít ani po našich drahých polovičkách. Existují však věci, které nás dovedou pořádně vytočit. A mnohdy opravdu nejde jen o banality, jako je např. zvednuté záchodové prkénko. Tyto jejich neřesti jsou pro nás nejčastěji opravdu nepochopitelné a občas i dost odpudivé…

  • Nepamatuje si důležitá data

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    "Nevím, zda jim v mozku chybí nějaké speciální buňky, ale všichni mí partneři byli na významná data fakt experti. Nejvíc můj současný přítel, který snad ani neví, kdy on sám slaví narozeniny. Přijde mi, že není zas tak složité pamatovat si pár důležitých dnů v roce. Jenže realita je taková, že kdybych se tak týden předtím nepřipomněla, prostě by zapomněl. Na můj svátek, narozeniny, naše výročí... Přitom ale dokáže mít dokonalý přehled o všech důležitých hokejových utkáních a jejich hráčích... Mám pocit, jako by mě ani neměl rád. Vždycky čekám, že tentokrát mě třeba překvapí. Ale nakonec to nevydržím a stejně se třeba zeptám, kam na ten den zajdeme, nebo mu dám tip na dárek. Bojím se, že kdybych úplně mlčela, dožila bych se ještě většího zklamání. Když mu to vyčtu, tak mě ujistí, že mě stále miluje, ale že toho má zkrátka moc nebo že nerad dělá něco na povel. A raději by mi přinesl kytku někdy jen tak. Tak čekám, jestli se někdy opravdu dočkám..."

    Jana, 27

  • Při obyčejném nachlazení umírá...

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    "Asi znáte ten vtípek... Víte, jak se jmenuje mužská smrtelná nemoc na osm písmen? Rýmička... Jenže mně to už tak vtipné nepřipadá. Můj manžel takto trpí několikrát do roka a já z něho šílím. Během chvíle totiž ze sebe dokáže udělat úplně nemohoucího. Banální chřipka ho tak odrovná, že péče o něj je horší než péče o malé dítě. Skáču okolo něj a jemu se to samozřejmě líbí. A ještě chce, abych ho litovala. Prý jako živitel rodiny nemůže dopustit, aby něco přechodil a dohnala ho nějaká horší nemoc. Zato když náhodou onemocním já, o teplý čaj ho musím prosit. Ale většinou si ani nemůžu dopřát ten "luxus" zůstat několik dní pod peřinou. Musím u toho zvládat péči o děti i domácnost."

    Marie, 38

  • Je to prostě čuně...

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    "Někdy si říkám, jak jsem si někoho takového mohla vzít. Ale buď jsem to na začátku samou láskou neviděla, nebo se z něho stal bordelář až postupem času. Zkrátka za ta dlouhá léta zpohodlněl a zvykl si, že jsem jeho služka. Nejsem nijak posedlá dokonalým úklidem, ale jsou určité věci, které mě stále vytáčí. Za prvé hromádky. Nejčastěji spodního prádla a pořádně smradlavých ponožek. Válí se všude po bytě. Koš na prádlo pro něj zkrátka neexistuje. Za druhé jeho stopy. Myšleno vlasy, chlupy, nehty... Často je nechává v umyvadle či vaně nespláchnuté. A navíc do umyvadla i rád smrká. A za třetí jeho nechutné tělesné projevy. Jasně, každému to občas ujede. Ale on to snad dělá schválně!"

    Jana, 42

  • Smrdí mu boty či nohy

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    „Táto, ty ses zul!“ Nesmrtelná hláška, kterou Helena Růžičková pronesla ve známé trilogii Zdeňka Trošky, demonstruje další problém, se kterým se musíme často potýkat.

    „Jen máloco je pro mě horší než ten příšerný smrad, který se mému muži line z nohou a bot. Pořád mu říkám, ať s tím něco dělá, ať si třeba koupí kvalitnější boty, které se tolik nezapařují. Ale je to zbytečné. Tvrdí, že nic tak strašného necítí, že jsem přecitlivělá. A každý den se přece myje! Ale já to vidím jinak a na tenhle puch si prostě ani po letech nezvyknu. Proto zkouším všechno možné, různé spreje... Nebo mu boty rovnou po příchodu sama odnesu na balkon.“

    Pavla, 39

  • Otočí se za každou sukní

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    "S Pavlem jsme dva roky a o jeho projevy lásky opravdu nemám nouzi. Proto nechápu, proč má i tak neustále oči i pro jiné. Jdeme na ulici ruku v ruce a on stejně kouká po každé hezké holce. Když má krátkou sukýnku nebo výstřih, je to jako magnet. Nejde si nevšimnout, jak je tím úplně fascinovaný. Je pravda, že já si na výstřední oblečení nepotrpím, i když bych si to se svou postavou mohla dovolit. Ale stejně mám pocit, že i tak by se otáčel za každou sukní. Mým výčitkám se jen zasměje – o nic přece nejde, jen se dívá. Ale copak se nemůže aspoň držet a koukat se, když nejsme spolu?"

    Tereza, 25

  • Dělá, že rozumí, ale nevnímá...

    zlozvyky
    Autor: istock.cz

    "Tenhle jeho zlozvyk už nás stál pěkné nervy. Několikrát se totiž stalo, že jsem svému muži říkala něco důležitého, on mi to odkýval, ale dál už informaci nezpracoval. Většinou kvůli tomu, že u toho dělal něco jiného a nevnímal mě. Zkrátka nedokázal pobrat víc věcí najednou. Jen něco zamumlal a věnoval se třeba čtení či psaní dál. Já ale žila v domnění, že jsem mu jasné informace předala a nemusím se dál starat. Jenže ouha. Už dvakrát mi volali ze školky, že si nikdo nevyzvedl dceru – přitom jsem mu jasně ráno říkala, že ten den to nezvládnu a musí on. Podobně tomu bylo, když jsem mu vysvětlovala cestu k synově zubařce, kde nikdy nebyl. Vše mi zas odkýval. Jenže na kontrolu samozřejmě nedorazili. Ztratili se.... Telefon navíc nechal doma. Občas mám pocit, že děti mám ne dvě, ale tři. A raději se pokaždé několikrát přesvědčím, že mě u důležitých informací opravdu vnímá..."

    Martina, 35

Autor: beni
Diskuse ke článku
.