Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To je rodina 21. století: Dva tátové a jedna máma

7. prosince 2011 | 17:20

Otcem dítěte je milenec (44), kterého si Jaiya (34) našla na popud svého přítele (49). Neobvyklá trojice společně se synem teď spokojeně žije v jedné domácnosti. Tahle ženská zkrátka ví, jak si užívat života.

"Jsem neuvěřitelně šťastná," prozradila čtyřiatřicetiletá Jaiya Ma, která je sexuoložkou. "Mám dva úžasné muže, kteří se starají o mě a o Eamona (2,5). Právě to, že má tři rodiče, je podle mě pro jeho vývoj přínosem. Všichni říkají, že je šikovnější a chytřejší, než jiné děti jeho věku."

Jaiya žila se svým přítelem, Jonem Hanauerem (49), šest let, když ji podstatně mladší milenec podvedl s její nejlepší kamarádkou. To se odrazilo i na jejím vztahu s Jonem, který jediné řešení viděl v tom, že si Jaiya najde milence nového. Uběhlo jen pár týdnů a žena se na kurzech tance zamilovala do Iana Fergusona (44), nábytkového designera. O rok později už s ním čekala dítě.

Tak trochu jiný vztah

Vzájemné vztahy v téhle "rodině" jsou tak trochu zvláštní. Ani jeden z partnerů

Ian s těhotnou Jaiyou
Autor: profimedia.cz
si Jaiyu nevzal. Žijí v naprosto volném vztahu. Oba se mohou vídat s jinými ženami. Přesto se jejich každodenní život příliš neliší od života jakékoliv jiné rodiny.

Jaiya je navíc typickou představitelkou ženy, preferující polygamní vztah. Je inteligentní, sebevědomá, úspěšná. A má dva muže, kteří ji podporují. Když se vrátila ke své práci, "strýček" Jon s dítětem dobrovolně zůstal doma.

"Moje práce je hlavně psát a distribuovat naše DVD, a to můžu dělat z domova ve večerních hodinách," říká Jon. Hlavním živitelem rodiny je Ian, který má stále zaměstnání.

Tak trochu jiný porod

Ian, která je biologickým otcem dítěte, byl s Jaiyou v porodním bazénu a držel ji po celou v náručí.
Autor: profimedia.cz
Na porod se připravovali všichni společně. Navštěvovali speciální předporodní kurzy, připravovali se na příchod miminka.

Když Jaiya začala rodit, přizval Jon Iana k asistenci. A protože v téhle "rodině" není nic tak úplně normální, nebyl běžný ani porod. Trojice se rozhodla pro tzv. "orgasmický" porod.

Při něm jde především o to, aby si žena tento výjimečný okamžik mohla prožít tak, jak sama cítí, bez často zbytečných rutinních zásahů. Stejně jako při sexu a při orgasmu, je totiž i při porodu vyplavován do těla ženy hormon oxytocin. Ten mimo jiné přirozeně tlumí bolest.

Tak trochu jiná rodina

Syn Eamon na svět přišel 23. března 2009 v porodním bazénku. S Jaiyou v

Malý Eamon je prý šťastný, když si s ním hrají dva chlapi. Oba dva oslovuje \\\'tati\\\'.
Autor: profimedia.cz
něm byl i otec Ian, který během porodu držel Jaiyu v náručí. Jon a dula stáli vedle vany. "Když se Eamon narodil, Jon přestřihl pupeční šňůru. Všichni tři jsme plakali dojetím," vzpomíná Jaiya.

Tenhle zážitek je natolik sblížil, že se rozhodli žít jako rodina. Eamon tak oba dva muže oslovuje slůvkem "tati". Společně bydlí v krásném domě v Kalifornii a z nesouhlasných reakcí okolí si vůbec nic nedělají.

Přiznávají však, že to bude složitější, až půjde syn do školy. "V dnešní době existuje mnoho moderních rodin, kde funkci "klasických" rodičů zastávají dvě maminky nebo dva tatínkové. Takže ten náš případ není zas až tak rozdílný," dodává Jaiya.