Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rama pomáhá školám a školkám plnit sny!

Děti si připravily obrázky, co by si za výhru v soutěži Rama dětem přály.
6. května 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Mnoho škol a školek v České republice chátrá a děti se tak učí v nevyhovujících podmínkách a se zastaralými pomůckami. Rama se rozhodla dětem a školám pomoci. Díky projektu "Rama – S chutí pomáhejme školám a dětem růst" se žáci naučí, co by měli svačit, co je pro ně zdravé a vyvážené. Navíc šest škol nebo školek, které získají díky své píli a pomoci ostatních nejvíce účtenek za Ramu, vyhrají 200 tisíc Kč.

Projekt "Rama – S chutí pomáhejme školám a dětem růst" nás velice zaujal. Není mnoho možností, jak by si samy školy mohly polepšit, aniž by o to žádaly příslušný orgán, který by jim stejně nepomohl, protože, jak všichni víme, ve školství nejsou peníze.

Kromě zmíněné výhry 200 tisíc Kč díky tomuto projektu maminky získají tipy na vyvážené svačiny a škola nejen inspiraci pro to, jak děti vzdělávat v oblasti zdravé výživy formou hry.

Snem dětí ve školce je především skákací hrad, brouzdaliště a květinová zahrádka.
Autor: Markéta Vodičková

" Děti jsou opravdu pilné, každý den nosí účtenky. Jsme malá obec, takže si tu všichni snažíme pomáhat," říká vychovatelka ZŠ v Chrášťanech u Kněževse, která se podobných soutěží již zúčastnila několikrát a na své konto si připsala nejedno vítězství. "Moc mi tu pomáhá jedna maminka, sice už tady na škole nemá děti, přesto se stále aktivně angažuje. Bez ní bychom to nezvládli," chválí přístup rodičů paní vychovatelka.

Chlapci si přáli především brouzdaliště a ještě jednu trampolínu.
Autor: Markéta Vodičková

Dětí ve škole i školce jsem se ptali, co by si za výhru chtěly pořídit. V Chrášťanech si nejvíce přejí venkovní hřiště, protože malinká telocvična, kterou musí celá škola využívat, rozhodně není k hodinám tělesné výchovy dostačující.

Holčičky by další trampolínu také ocenily.
Autor: Markéta Vodičková

Zato mateřská školka v Kostelci nad Černými lesy má přání zcela jiné. Naprosto nás okouzlila jejich krásná udržovaná zahrada s pískovištěm, trampolínou a dostatkem příjemného vyžití pro děti.

Chlapci, sportovci, by měli u školy rádi nové hřiště.
Autor: Markéta Vodičková

Paní ředitelka by však dětem chtěla ještě splnit jejich velké přání a pořídit jim na zahradu brouzdaliště pro horké letní dny. Snad se jí to díky výhře v soutěži Rama dětem splní. Děti mají samozřejmě i jiná přání. Téměř všechny holčičky se rády starají o kytičky, proto by si chtěly za výhru pořídit záhonky plné krásných barevných květin, o které by pečovaly. Vzhledem k tomu, že již pár zahonků s nejrůznějšími druhy zeleniny mají a pečlivě se o ně starají, květinová zahrádka by pro ně jistě nebyl problém.

I děvčata by si ráda zacvičila na pořádném sportovišti.
Autor: Markéta Vodičková

Sny dětí jsou různorodé a touha učitelek, jim je splnit, obrovská. Proto přejeme v soutěži všem zúčastněným školám hodně štěstí a doufáme, že se jim díky výhře bude lépe vyučovat a dětem učit.

Více informací o soutěži nalezneta na www.rostemeschuti.cz