Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Do lázní můžete s dítětem během rodičovské dovolené!

29. dubna 2013 | 08:00
Prezentace klienta |

Trápí vaše dítě atopický ekzém, alergická rýma či onemocnění průdušek a plic? Jednejte včas. Nyní máte jedinečnou možnost využít léčebného pobytu v Lázních Luhačovice, kde jako jediní na Moravě mohou poskytovat komplexní lázeňskou léčbu plně hrazenou pojišťovnou již u dětí od 1,5 roku. Veškeré náklady jsou rovněž hrazeny doprovodu. Lázeňský pobyt, který je účinnou prevencí onemocnění dýchacích cest a plic u dětí, tak můžete vy i vaše dítě absolvovat během rodičovské dovolené. Odpadá tedy složité dohadování se zaměstnavatelem, zda vás na čtyři týdny uvolní.

 

Astma bronchiale je chronické onemocnění průdušek, které často snižuje kvalitu života nemocného. Kromě zdravotních komplikací, například v podobě častějších zánětů průdušek, je nutné se vypořádat s vynucenými absencemi ve škole, omezeními při sportování i výběru povolaní. Stojí tak za to udělat vše, co je možné, již u nejmenších dětí.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

„Atopický ekzém a alergická rýma jsou označovány jako preastmatický stav. Při jejich výskytu je riziko propuknutí astmatu od 30 do 60 procent. Přitom například atopický ekzém se u 60 procent dětí projeví již v kojeneckém věku. Je proto velmi žádoucí, aby se s léčbou začalo co nejdříve. Zvyšuje se tím šance, že se onemocnění nemusí vůbec rozvinout. To, že pojišťovny nově umožňují v našich zařízeních léčebné pobyty již od 18 měsíce věku dítěte, tak považujeme za velmi důležité rozhodnutí,“ poznamenala primářka MUDr. Jana Rydlová.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

Vincentka, čistý vzduch a vhodná strava

Hlavní příčiny vzniku tohoto onemocnění jsou sice genové dispozice, mezi jeho významné akcelerátory ale patří prašné ovzduší a stravovací návyky. „Během celé komplexní lázeňské péče je připravován našimi nutričními specialisty jídelníček s vhodnou skladbou jídel. Navíc se tito odborníci věnují i vzdělávání doprovodu dětí. Učí je, která jídla jsou vhodná, jak je připravit, kde a co nakoupit,“ doplnila MUDr. Jana Rydlová. Pro děti i jejich doprovod je pak samozřejmě přínosem čtyřtýdenní pobyt v lokalitě s velmi kvalitním ovzduším a přítomností léčivého zdroje v podobě mnoha pramenů, jejichž silně mineralizovaná uhličitá voda je používána k inhalacím, pitné kúře a koupelím.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

Prostředí není stresující, školu nezamešká

V lázeňských domech pro děti v Lázních Luhačovice jsou vytvořeny veškeré podmínky pro to, aby dítě nepocítilo stres z neznámého prostředí a jiného režimu dne. „Procedury včetně rehabilitace mají děti formou her,“ vysvětlila primářka Jana Rydlová. Lázeňské domy jsou moderně zařízeny, děti s doprovodem bydlí v pokojích vybavených na úrovni tříhvězdičkového hotelu. Nechybí tak kompletní sociální zázemí, LCD televizor či přístup k internetu přímo na pokoji.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

Součástí nově rekonstruovaného domu Miramonti je také základní škola, což jistě uvítají rodiče školáků. Je pouze potřeba z kmenové školy získat rozpis učiva na celý měsíc. Pedagogové pak v lázeňské škole pomocí individuálního přístupu se školákem látku probírají. Vzhledem k nízkému počtu dětí ve třídě jsou nabyté znalosti často hlubší, než by tomu bylo v kmenové škole.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

Co a jak lze léčit

Nabídka pobytů pro děti je v Lázních Luhačovice velmi široká. Od léčby již zmiňovaného ekzému, astma bronchiale a dalších onemocnění cest dýchacích a plic jde také o léčbu obezity, poruch trávicího traktu a kožní onemocnění. Vždy jde o formu komplexní lázeňské péče v délce 28 dnů, kterou hradí zdravotní pojišťovna.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

„Přestože se u nás traduje, že pojišťovny se k hrazení lázeňských pobytů staví zády, není to vůbec pravda. Pokud vaše dítě skutečně splňuje indikaci, pojišťovna v naprosté většině pobyt schválí. Je ale nutné, aby praktický lékař pro děti a dorost vypsal návrh na lázeňskou péči,“ uzavírá primářka MUDr. Jana Rydlová.

Autor: Lázně Luhačovice a.s.

Více se dozvíte na www.lazneluhacovice.cz

Nezapomeňte se podívat na video!