Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpříjemněte vašim malým ospalcům ráno a pozvěte ke snídani Brumíka

8. října 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Maminky vědí, že bez snídaně to ráno zkrátka nejde. Co ale dělat, když se dětem nechce vstávat z vyhřátých pelíšků a snídat zkrátka odmítají? Jděte na to mazaně a zkuste to s Brumíkem Snídaně. Dětem zpříjemněte ráno veselou písníčkou, kterou pro ně složil sám méďa Brumík. S novinkou Snídaně pak ještě během minutky vykouzlíte chutnou a vyváženou snídani.

Snídaně hlavně bez stresu

Věděli jste, že pravidelně snídá pouze 63 % českých dětí, i když maminky vědí, jak jsou vyvážené snídaně pro děti důležité? Důvodem je pravděpodobně ranní stres, shon a nedostatek času. Odbornice na výživu upozorňuje: „Ne nadarmo se říká, že snídaně je základem dne. Měla by pokrýt přibližně 20 až 25 % celkové denní potřeby energie. Děti, které nesnídají, se dopoledne hůře soustředí, bývají rozptýlené a nemají energii.“

Odborníci se shodují, že i když jsou rána v českých rodinách často hektická, měli bychom se snažit, aby děti měly na snídani dostatek času. Pokud je to alespoň trochu možné, snídejte společně, neboť jsou důležité i pro utužení rodinných vztahů.

Autor: Kraft foods

Nasnídejte se s písničkou

Děti mají na snídani ve všední dny zhruba 5 až 10 minut. Je to málo, nebo dost na klidnou snídani? Dětská psycholožka Renáta Faltýnová radí: „Není jednoduché si každé ráno vyhradit čas na klidnou snídani. Hlavně u menších dětí a těch, které jdou do školky nebo do školy, musíte počítat s časovou rezervou. Děti si potřebují zvyknout na pravidelné ranní procedury. Pokud dítě nemá problém s jídlem, může mu 10 minut stačit. Dětem, které jsou pomalejší a vybíravější, je potřeba dát více času a přizpůsobit jim množství jídla. Zaměřte se na menší, ale výživnější porce.“

Autor: Kraft foods

Přemýšlíte nad tím, jak dětem vstávání zpříjemnit a naladit je na ranní jídlo? Zkuste začít písničkou, kterou pro malé ospalce připravil Brumík. Veselá písnička a krátká Brumíkova rozcvička jsou zaručeným receptem i na největší ospalce. Brumíkův raníček i s veselým videem najdete na www.brumik.cz/brumikuv-vstavacek/. Uvidíte, že po Brumíkově rozcvičce vašemu malému rošťákovi zaručeně vyhládne a bude mít dobrou náladu na celý den.

Autor: Kraft foods

Hrajte o snídani, kterou malým rošťákům naservíruje sám méďa Brumík

Na facebookových stránkách BeBe Brumíka můžete navíc soutěžit o spoustu lákavých cen, jako jsou rodinné jízdenky na vlak SONE+, spoustu snídaňových Brumíků, ale především o snídani se samotným méďou. Stačí jen do soutěžní aplikace nahrát jeden z výtvorů vašeho malého rošťáka. Více informací najdete na www.brumik.cz nebo na www.facebook.com/BrumikCZ.