Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chcete, aby bavilo vaše děti učit se plavat? Vyzkoušejte vodní pólo!

Děti vodní hrátky milují!
12. září 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Bojí se vaše dítě vody, nebo mu samotné plavání připadá nudné? Máme pro vás řešení! Přihlaste svou ratolest na vodní pólo, kde se nejen naučí skvěle plavat a pohybovat se ve vodě, ale také si při něm samozřejmě užije spoustu zábavy s balonem.

Jak vlastně vypadá taková výuka mladého pólisty či mladé pólistky?

Základem je samozřejmě plavání. Ten, kdo přijde a umí už plavat, má výhodu, ale mnoho výborných pólistů začalo svou „kariéru“ s prvními plaveckými tempy, takže pokud nevíte, jak své dítě přesvědčit k tomu, naučit se plavat, je pro vás tento sport tou nejlepší volbou. 

Každý trénink je rozdělen na několik částí, přičemž první část je vždy věnována plavání. Začátečníci se učí hlavně techniku, pokročilejší už se věnují i rychlosti. Druhou částí je práce s míčem a to od plavání a házení až ke střelbě. Poslední částí tréninku je hra jako taková, děti se rozdělí do dvou družtev a už se hraje.

Vodní pólo budou vaše děti zbožňovat.
Autor: www.stepp.cz

Co dítě tímto tréninkem získá?

Díky tomuto sportu se děti rozvíjí opravdu všestranně, naučí se rychle a dobře plavat, prácovat s balónem, rychle se rozhodovat, být kolektivní a přitom dokázat vzít odpovědnost sám na sebe.

V létě se jezdí na letní soustředění a v zimě na zimní soustředění na hory. Obě tyto akce slouží nejenom k tomu, aby děti něco málo natrénovaly, ale především k tomu, aby se sjednotil kolektiv, který si spolu užívá každý okamžik, prožije nespočet zážitků a dokáže si v každé situaci pomoct.

Kam můžete dítě na vodní pólo přihlásit?

Jedna pražská přípravka vodního póla s názvem Stepp Praha vznikla v září 2009. Začínala asi s pěti dětmi, které si postupně přivedly kamarády, zmínily se ve škole a družstvo nejmladších se pomalu ale jistě začalo rozrůstat. Momentálně se počet dětí zastavil na čísle 30. Většinu tvoří chlapci, ale nenechte se zmást, vodní pólo je vhodný sport i pro dívky a náš oddíl Stepp Praha je přijímá s otevřenou náručí. Přípravka nabírá chlapce a dívky ve věku od 8 do 14 let.

Soutěže a zápasy

Aby se nejmenší naučili také soutěžnímu duchu, hraje se přes rok řada přátelských utkání s týmy z celé České republiky. Co se týká soutěží Českého svazu vodního póla, hraje Stepp Praha soutěže minipóla, mladších žáků, starších žáků a také dorostenců.

Pokud chcete své dítě do týmu vodního póla přihlásit, nezapomeňte si prostudovat všechny dostupné informace, které naleznete na www.stepp.cz