Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česká rodina v Thajsku: Dům v Siam Royal View Resort

29. ledna 2014 | 14:00

Tak si se Soňou říkáme, jak příští zimu. Je jasné, že kluci jsou zdraví a tudíž se nám hlavní důvod sem jet naplno vydařil. Počítáme, na kolik nás tahle mise přijde, jak je a bude na tom naše rodinná pokladna. Jak to bude s prací. Bude práce i tady? A kdybychom sem chtěli zase, tak kam. Zase do tohodle domu? No a pak Soňa zahlédla TEN dům…

Je nějakých pět šest kilometrů od našeho současného. Stojí vlastně na samém severním okraji Koh Changu. A je dokonalý.

Ráj na druhou

Vzniklo to tak, že jsem Soňu požádal, aby až pojede s Vítkem nakupovat, se stavila právě na tom severním okraji. Bruce říkal, že prý je tady snad nějaká posilovna nebo tělocvična, kde snad by mohl být k dispozici i trénink thajského boxu. Honzík to zkoušel už v Čechách a moc ho to uchvátilo. A pak je tu prý docela zajímavý resort. To ale říkal jiný tady trvale žijící Američan, Army.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Soňa se vrátila úplně unesená. A že prý po MuaiThai tedy thajském boxu nikde ani zmínky, zato resort je tam pěkný. Projížděli ho s Vítkem na motorce a už když zastavili za zadní zdí toho domu, věděla, že je to on.

Fakt to byl on!

Ještě ten večer jsme se tam spolu jeli mrknout. A opravdu. Dvacet metrů od moře, v klidné zátoce, utopený ve vzrostlých palmách a banánovnících, moderní dům se dvěma terasami, venkovní sprchou a hlavně: absolutně prosklenou ložnicí.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Vstanu z postele, projdu francouzským oknem, sejdu bosky dva tři schůdky, mezi třemi palmami dojdu k moři, vlezu tam, pošplouchám se, vylezu, dám si sprchu, vemu si ručník, ještě s mokrou hlavou sednu si na terasu před kuchyní, někdo mi přes rameno naleje kafe. A mžourám. Hmmmm...

Dokonalý luxus

Ten dům má čtyři ložnice. Tři jsou pro děti nebo hosty, jsou v patře se samostatným venkovním schodištěm a každá má koupelnu a záchod, lednici a televizi. Tady je dokonalost komfortní zhýralosti dovedená na samou hranici myslitelnosti.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Když jsme tady se Soňu večer byli, dům byl prázdný. Uklizený. Čekal na majitele nebo nájemníka. Šli jsme si tedy do recepce alespoň pro vizitku. Podle plandající plachty uvázané za poslední jeden roh vzadu za domem, je nemovitost k prodeji. Jenomže tady je k prodeji, pokud zájemce vysolí dvojnásobek nejodvážnější ceny, vlastně cokoliv.

My to (možná) berem, šéfe

Na internetových stránkách resortu (ve kterém je jinak nádherná dlouhatánská čistá pláž a dokonale čistý bazén) tenhle dům nebyl zmíněný ani k prodeji ani k pronájmu. Jenomže právě v oblasti rekreačních nemovitostí je Thajsko dokonalým rájem možností, takže zkusíme zjistit cenu. Asi nebude zanedbatelná. Jak prodeje tak případného pronájmu. Ale třeba…

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Tak či tak už jsme si se Soňou okoukli, že bydlení tady ano, koupání tady ano, děti tady ano a vůbec pohoda tady ano. Ale na polívku si budeme jezdit k naší oblíbené a jen k té naší milované kuchařince. „Na slamníku“ to budeme mít z ruky.

Další zážitky z tříměsíčního pobytu v Thajsku na vás čekají už zítra. A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl