Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Česká rodina v Thajsku: Tchýně na cestě!

30. ledna 2014 | 17:00

Přiblížilo se datum, kdy za námi měla přiletět babička. Moje tchýně. Žádná pohroma – máme se rádi. Fakt. Není ale příliš zběhlá v cestování, natož tak daleko, takže jsme pro zajištění její cesty udělali maximum. A navíc jsme jí s Honzíkem přijeli na letiště v Bangkoku naproti.

Už dlouho dopředu jsme si říkali, co je třeba zařídit,. Připravit, domluvit, na co myslet, až se za námi vypraví babička Líba. Těšili jsme se.  Po dvou měsících života na ostrově, prakticky jen spolu, se blížilo rozptýlení.

Fahrplan připraven

Měli jsme trochu obavy, jestli babička nebude mít trému, nebo dokonce cestovní horečku, když letí bez našeho doprovodu tak daleko. Navíc přestupuje a anglicky neumí.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
A tak jsme si sedli a měsíc před jejím startem sepsali detailní návod na cestu z naší české vesnice na náš thajský ostrov. Kdy má být na letišti, kdo ji tam doveze, kolik může vážit kufr, kde dostane do ruky letenku, jak najít číslo nástupu do letadla, jaká jsou čísla jejích letů, jak se vyrovnávat s časovými pásmy, co si v letadle objednat a jak vyplnit před přistáním imigrační formulář Thajského království a spoustu dalších detailů, které můžou být docela směšné, ale na dlouhé únavné cestě dokáží nepříjemně zneklidnit.

Babi se těší

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
K tomu všemu jsme, díky internetovému spojení, s babičkou živě mluvili o všech fázích jejího přiblížení. Bylo veselé, když nám už dlouho před půlkou ledna hlásila, že kufr už má v podstatě zabalený a čeká už jen na to, aby tam v poslední minutě z mrazáku dodala ty dva knedlíky, po kterých tady tak bažíme. A letí! A smála se.

Prý těsně před odjezdem jí volalo spousta známých a přála šťastnou cestu a tak. Těch, kteří by jí kalili náladu a sebevědomí obavami a špatnými tušeními bylo minimum.

Česká rodina v Thajsku
Autor: archiv Jan Rýdl
Jak to s cestou babičky na ostrov dopadlo a jaké drama Rýdlovi tou dobou v Thajsku zažili, se dozvíte už zítra! A nejen to, s rodinou v Thajsku můžete být dokonce v kontaktu. Pokud vás bude cokoliv zajímat, neváhejte poslat e-mail na adresu rodinavthajsku@email.cz

Autor: Jan Rýdl