Nejlepší domácí likéry: Vaječňák, karamelový nebo kokosový | Pro ženy | Blesk.cz

Nejlepší domácí likéry: Vaječňák, karamelový nebo kokosový

  • Vynikající likéry si doma vyrobíte během chvilky a chutnají fantasticky!
    24. prosince 2014 | 06:00

    Vaječný likér patří k Vánocům stejně jako třeba cukroví, kapr, salát a pohádky. Jenže ten kupovaný nám často vůbec nechutná. A ty smetanové s whisky jsou zase zbytečně předražené. Nemusíte ale věšet hlavu. Vynikající likéry si doma vyrobíte během chvilky a chutnají fantasticky!

  • Vaječný likér

    Likér
    Doba přípravy: 30 minut


    Budete potřebovat:


    • 2 litry plnotučného mléka
    • 80 g moučkového cukru
    • 3 vanilkové cukry
    • 100 ml tuzemáku
    • 4 žloutky


    Postup:
    V hrnci svařte mléko s vanilkovým cukrem a směs nechte vychladit. Přidejte rum, moučkový cukr, žloutky a důkladně vše ušlehejte. Pak likér přeceďte přes plátno a rozlijte do vypláchnutých lahví.

  • Karamelový likér


    Vynikající likéry si doma vyrobíte během chvilky a chutnají fantasticky!
    Doba přípravy: 30 minut

    Budete potřebovat:

    • 600 g neslazeného kondenzovaného mléka
    • 2 plechovky karamelového kondenzovaného mléka
    • 300 ml bílého rumu
    • 3 svitky skořice
    • 3 hvězdičky badyánu
    • 1 vanilkový lusk
    • 3 hřebíčky
    • 1 lžičku mleté skořice

    Postup:
    Do hrnce nalijte kondenzované mléko, přidejte koření a podélně překrojený vanilkový lusk. Pak nechte vše louhovat do druhého dne. Druhý den vyjměte koření a nožem seškrábněte do směsi semínka vanilkového lusku. Přidejte karamelové kondenzované mléko a vše ušlehejte. Nakonec vmíchejte rum. Likér rozlijte do lahví a nechte uležet.

  • Kokosový likér


    Likér
    Doba přípravy: 30 minut


    Budete potřebovat:


    • 300 ml kokosové smetany
    • 140 g cukru
    • 2 vanilkové cukry
    • 150 g kokosové moučky
    • 250 ml brandy


    Postup:
    Ve vodní lázni svařte kokosovou smetanu s vanilkovým cukrem. Přidejte nastrouhaný kokos, cukr a vše nechte asi hodinku uležet. Vmíchejte brandy a vše důkladně promíchejte. Likér pak přeceďte přes plátýnko, rozlijte do lahví a nechte pár dní uležet.

  • Mandlový likér


    Doba přípravy: 30 minut


    Budete potřebovat:


    • 1 l mléka
    • 2 balení mandlového pudinkového prášku
    • 4 plechovky salka
    • 700 ml rumu
    • pár kapek mandlové esence


    Postup:
    Plechovky se salkem dejte do hrnce s vodou a vařte je 2 hodiny. Vznikne vám hustá karamelová hmota. Pudink uvařte podle návodu. Nechte ho vychladnout a pak do něho vmíchejte salko. Vmíchejte rum, mandlovou esenci a likér prošlehejte. Rozlijte do lahví a nechte uležet.

Autor: pil
Klíčová slova: recept, likér, jak na to
Diskuse ke článku
.