Na zhruba 1,3 l budete potřebovat:
- 1 l tuzemáku
- 10 čerstvých vaječných žloutků
- 160 g jemného moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
Příprava:
...
Autor: profimedia.cz
...
Autor: profimedia.cz
Na přípravu koňaku budete potřebovat vyšší hrnec. Dejte do něj žloutky a moučkový a vanilkový cukr. Zhruba 2 minuty je šlehejte elektrickým šlehačem. Ke směsi přilijte kondenzované mléko, opět šlehejte 2 minuty a pak postupně za stálého šlehání přilévejte rum, až vznikne hustý krém.
Vaječný koňak uchovávejte v lednici a spotřebujte do 48 hodin. Likér můžete podávat studený s kopečkem šlehačky nebo teplý se špetkou mleté skořice.