Na zhruba 1,3 l budete potřebovat:
- 1 l tuzemáku
- 10 čerstvých vaječných žloutků
- 160 g jemného moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
Příprava:
...
Autor: profimedia.cz
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/vajecny-liker-vajicka-konak-vajecnak-vanoce-piti-napoj-teply/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1481673.jpg?v=0&st=x8W2vU6Mz5GFSxRCBCRK4PL_Qrj7Xkw4YS4Utn-MUqI&ts=1600812000&e=0)
...
Autor: profimedia.cz
Na přípravu koňaku budete potřebovat vyšší hrnec. Dejte do něj žloutky a moučkový a vanilkový cukr. Zhruba 2 minuty je šlehejte elektrickým šlehačem. Ke směsi přilijte kondenzované mléko, opět šlehejte 2 minuty a pak postupně za stálého šlehání přilévejte rum, až vznikne hustý krém.
Vaječný koňak uchovávejte v lednici a spotřebujte do 48 hodin. Likér můžete podávat studený s kopečkem šlehačky nebo teplý se špetkou mleté skořice.