Sušenky a nelepené cukroví
Suché pečivo, jako je například linecké cukroví bez náplně, pracny nebo vanilkové rohlíčky skladujte v plastových nebo plechových krabicích vystlaných ubrouskem. Můžete použít i papírovou krabici, ale pokud máte ve zvyku skladovat cukroví třeba na balkóně nebo v lednici, mohlo by vám v papítové krabici navlhnout. Narovnané pečivo před zavřením opět přikryjte ubrouskem, který zachytí vlhkost jako první.
Plněné cukroví a cukroví s polevou
Cukroví s čokoládovou polevou skladujte nejlépe v plastových nádobách v lednici. Podobně je na tom i plněné cukroví, ať už jej slepujete krémem, nebo marmeládou. I to byste měli skladovat v plastových nádobách v chladničce, nebo v chladu v papírové krabici.
Perníčky
Perníčkům nejvíc vyhovuje keramika. Vyložte nádobu alobalem, perníčky do ní naskládejte a zastříkněte je rumem. Vše pak přikryjte opět alobalem a dobře zavřete. Takto uložené perníčky budou do Štědrého dne nádherně měkké a voňavé. Stejným způsobem můžete uložit i vánoční štolu.
Pusinky a kokosky
Sněhové pečivo a kokosky se nejlépe skladují v papírových sáčcích. Nikdy je nedávejte do lednice ani do nádob z plastu nebo plechu. Navlhly by a nebyly by dobré.
Nepečené cukroví
Nepečené cukroví je předurčené k rychlé spotřebě, skladovat byste ho proto měli relativně krátkou dobu. Uložte ho do kartonových krabic vyložených alobalem.
Jak uchovat zbylé cukroví?
A co dělat s cukrovím, které vám po svátcích zbyde? Každé pečivo s výjimkou pečiva ze sněhového těsta a kokosek můžete uchovat v mrazničce. Když si pak budete chtít zavzpomínat na Vánoce, stačí ho jen vyndat a nechat zvolna rozmrazit.