Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Merunkův velký pták zaujme Vítka i Sidovského

11. prosince 2012 | 07:00

Tajemstvím opředená večeře u manželů Merunkových bude plná delikates, které však někteří hosté nepozřou. Navenek dokonalé hostině navíc předcházely i vypjaté okamžiky během přípravy netradičního menu.

Brzy je jasné, kdo je u Merunků v kuchyni pánem – Zbyněk Merunka se snaží své ženě zdárně sekundovat. „Můj manžel Zbyněk Merunka je takové věčné dítě, které potřebuje vedení. Občas to vypadá, že ho uzurpuji, protože jsem skutečně taková ta vůdčí,“ přiznává Saša Merunková.

Menu je dlouhé a zajímavé, občas i tajnosnubné dvojsmyslné – alespoň v některých hostech vzbuzuje „velký pták“ a dezert „vánoční Eva“ zajímavé asociace.

„Jednu věc tomu menu nelze upřít, takhle jsem se už dlouho nepobavil, ty názvy jsou fakt vychytaný,“ myslí si zpěvák Pavel Vítek. „Vánoční Eva? Trochu se bojím, aby to nebyla paní Jurinová…“ Jestlipak si dá tataráček z extra velkého ptáka?

A co si vybere Lenka Holas Kořínková na takových masových hodech? Zvířátka, nebo kytičky? Nebo zase po sedmi letech poruší svoji dělenou stravu, protože od dětství prostě miluje uzené „růžové masíčko“ a uzeného divočáka prostě musí ochutnat?

„Tataráček neochutnám, to je syrové maso a v tom nejedu,“ nepřekvapí Lenka, která ale jinak překvapit umí.

To Dáda a Felix do toho jdou: „Ze syrového velkého kuřete tatarák, přestože to nebylo bílý maso, jsem snědl, ale neměl jsem z toho dobrej pocit. Pštrosí roládu jsem mohl klidně i vynechat s výhledem na to, co přišlo pak,“ hodnotí pštrosí maso Felix Slováček.

Čím vším své milé hosty překvapí manželský pár ve svém domku v Mníšku pod Brdy během druhé vánoční večeře VIP svátečního speciálu? A kam asi dovedou vánoční lodičky se svíčkou hosty? Sledujte dnešní VIP Prostřeno na Prima family už ve 20 hodin.